28 IGRAČA (godište 2005.) IZ KANTONA SARAJEVO na okupljanju u Trening centru u Zenici

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (NS/FS BiH) u okviru svojih programskih aktivnosti, a u saradnji sa UEFA, organizuje projekat fudbalske akademije, gdje su se, kako se navodi, okupili talentovani dječaci godišta 2005., odnosno U14.

Riječ je o okupljanju u Trening centru Saveza u Zenici, gdje dječaci trebaju boraviti od 11.04.2019. godine (četvrtak) do 17.04.2019. godine (srijeda).

Foto: Trening centar NS/FS BiH u Zenici

ČIME SE RASPOLAŽE? U principu, riječ je ideji koja se realizuje po uzoru na fudbalske velesile i ideja je da se upoznaju «elitni mladi igrači», da se vidi sa čime se raspolaže u ovom uzrastu – kako bi selektori omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine i stručni štab mogli utvrditi na koga eventualno mogu računati u budućnosti prilikom sastavljanja reprezentacije.

Za okupljanje o kojem je riječ u ovom tekstu bilo je planirano da bude pozvano 25 dječaka koji gravitiraju Kantonu Sarajevu, ali je selekcija u međuvremenu nešto proširena, pa se u kampu našlo čak 28 igrača!SLIČNA OKUPLJANJA trebaju biti realizovana ili su već i realizovana i za ostalih 9 kantona u Federaciji BiH, te za Republiku Srpsku, pa je u principu riječ o nekom širem izboru nekoliko stotina igrača iz ovog uzrasta.

S obzirom da selektor reprezentacije BiH za ovako mlad uzrast, naravno, ne može biti upoznat s tim koji su to dječaci eventualno kvalitetni za ovakvo okupljanje – u suštini je izbor prepušten samim klubovima, odnosno trenerima omladinskih selekcija tih klubova.

Vodstvo Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH već je pokazalo da ima namjeru okupiti stručne i kvalitetne ljude te realizovati projekte na visokom nivou, te se nadati da će iskustva prikupljena ovom prilikom biti od pomoći da se na idućim sličnim okupljanjima nađu još kvalitetniji igrači iz ovog i drugih godišta.(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *