RIMAC DIZAJNIRAO “NAJBRŽE KOPAČKE NA SVIJETU” Pročitajte koji elementi električnog superauta su u njih ugrađeni

Mate Rimac, rodom iz Livna BiH, je hrvatski inovator, poslovni čovjek i utemeljitelj auto kompanije  Rimac Automobili, koja pravi električna supervozila.

Osim što u svojoj proizvodnji ima najbrži električni automobil na svijetu, 32-godišnji Rimac dizajnirao je sa svojim timom i najbrže kopačke na svijetu. Naravno, kopačke ne trče same, ali ih treba dobiti 412 najboljih igrača  ovog trenutka.

– Prvi čovjek koji će te kopačke staviti na svoje noge je Antoine Griezmann. Dakle, premijeru će taj novi model s potpisom Pume imati u Maksimiru, na dvoboju Hrvatske i Francuske u Ligi nacija – pišu Sportske novosti.

Zato što Griezmann u razdoblju od 2015. do 2025. ima poseban osobni sponzorski ugovor s Pumom na 35 milijuna funti.

Model najnovijih Puminih kopački zove se PUMA ULTRA SL FG! i u ograničenoj ediciji na tržište izlazi svega 412 primjeraka. Tolika je naime, maksimalna brzina Rimčevog automobila pa se tu spajaju simbolike njemačkog i hrvatskog brenda.

– Cilj nam je bio stvoriti najbrže i najekstremnije kopačke za nogomet što je moguće, da ljudima omogućimo da zavire kako bi kopačke mogle biti dizajnirane u budućnosti – izjavio je direktor proizvodnje Pume Dominique Gathier.

Kopačke su izrađene od superlagane pletene mreže presvučene tankim slojem umjetne kože zbog dužeg vijeka trajanja i boljeg udarca lopte. Aerodinamični oblik kopačke ima i dva “prozorčića” na petama, što je direktno inspirirano izgledom Rimčeva automobila. I potplate su od ekstremno laganog materijala kako bi igrač postigao što veću brzinu i ubrzanje.

Povezani sadržaj:

OVO SU VAŽNE STVARI koje trebate znati o KOPAČKAMA: Kako izabrati one prave?

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *