ORŠIĆA NISU HTJELI PRIMITI U ŠKOLU NOGOMETA: Bio im je premalen i slab, otac je ljude u klubu molio da ga prime…

Mislav Oršić je zabio hat-trick Tottenhamu i tako došao na naslovnice svih svjetskih medija. Dinamo je u prvoj utakmici gubio 2:0, ali onda je na Maksimiru Oršić napravio svoj show i “modre” odveo u četvrtfinale Europa League. Jako mu je porasla cijena na tržištu.

Uskoro treba napuniti 29 godina, a Oršić praktično iza sebe ima dvije karijere, prošao je kroz Italiju, Rijeku, Sloveniju, Kinu, a još nedavno je bio u Južnoj Koreji koja je za njega bila prekretnica. Ojačao je fizički, osnovao familiju i mentalno se pripremio za viši nivo u karijeri. Brzo je došao do nivoa na kojem je trebao odlučiti: ostaje li legenda u Koreji ili ide nazad i kreće još jednom ispočetka. Odlučio se vratiti u Dinamo – i čini se pogodio!

Kako podsjeća, Index, Oršić je prve nogometne korake napravio u trešnjevačkoj Grabi, a poznata je priča da ga nisu htjeli primiti jer je bio premalen i slab. Uplakan je došao kući, a njegov otac je otišao moliti u klub da ga uzmu na trening. Bio je to kraj 1990-ih, familija se tada preselila u Špansko, a Mislav je i dalje išao na treninge u Grabu. Sve dok nije upoznao ljude iz Kustošije. U poznatoj školi nogometa počinje njegov ozbiljniji put. Ostao je dok ga nije primijetio Jakov Jozinović, tajnik Intera koji je skautirao kadete po županiji…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *