Amar Jašarević: Dragulj iz Akademije FK Sarajevo!

Talentovani krilni napadač juniora Akademije FK Sarajevo, Amar Jašarević, potpisao je krajem osmog mjeseca prošle godine prvi profesionalni ugovor u svojoj karijeri. Njegov predan i kvalitetan rad na treninzima i utakmicama uočili su treneri i Uprava kluba koja ga je nagradila ovim ugovorom.

– Nastavljamo sa praksom potpisivanja ugovora sa talentovanim članovima Akademije. Imamo ih već 7 u prvom timu i većina već sada igra važne uloge što je pokazatelj da smo na dobrom putu. Amar Jašarević ima pravo još ovu i narednu godinu nastupati za juniore, ali mi smo odlučili na vrijeme osigurati njegov ostanak u klubu, motivisati ga i pružiti mu šansu da se još više usavršava. Radi se o izuzetno talentovanom mladom fudbaleru za koga treneri imaju samo riječi hvale – izjavio je svojevremeno sportski direktor FK Sarajevo, Emir Hadžić.

Amar Jašarević je sa FK Sarajevo potpisao ugovor u trajanju od 5 godina.

Stranica BHFUDBAL.ba donosi još neke detalje:

– Akademija Fudbalskog kluba Sarajevo u proteklih nekoliko godina proizvela je veliki broj kvalitetnih fudbalera, koji su postali okosnica prvom timu Sarajeva, a mnogi od njih su zaigrali ili trenutno igraju za neku od reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine. Jedan od takvih je sigurno Amar Jašarević, talentirani krilni napadač juniorskog tima FK Sarajevo, za kojeg treneri imaju samo riječi hvale i slovi za veliku nadu tima sa Koševa.

Njegov predan i kvalitetan rad na treninzima i utakmicama uočili su treneri i Uprava kluba koja ga je prošle godine nagradila profesionalnim ugovorom u trajanju od 5 godina. On im se odužuje sjajnim partijama na terenu.

Amar je također i član U19 reprezentacije BiH za koju je do sada odigrao 5 utakmica. Prije nekoliko dana pobijedili su u prijateljskom meču u Danajskoj Stredi odgovarajuću selekciju Slovačke sa 2:1. Amar je u toj utakmici odigrao 70 minuta i bio jedan od najboljih igrača na terenu.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *