CRISTINA CUP U NOVOM PAZARU: Na terenu 700 malih fudbalskih majstora!

Memorijalni “Cristina Cup” u Novom Pazaru održan je peti put u organizaciji škole fudbala Nacional i FK Novi Pazar. Učestvovalo je 50 ekipa iz Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, BiH, Njemačke…

Više od 700 dječaka pokazalo je svoje fudbalsko umijeće u mečevima koji su odigrani na terenima SC Šutenovac, a promoter ovogodišnjeg turnira bila je ekipa Partizana. Inicijatori turnira su bivši fudbaler Vicenze i Antalije, Almir Gegić i italijanski fudbalski menadžer Roberto Nava, koji godinama učestvuje u radu Nacionala, a odnedavno su zajedno uključeni i u rad mlađih kategorija Novog Pazara.

Divno je što ovoliko dječaka učestvuje na jednom takmičenju, zaista je lijepo vidjeti ih u fudbalskom gradu kao što je Novi Pazar – istakao je Nava, nekadašnji direktor švajcarskog Lugana.

Foto: Almir Gegić – talentovani Nirmel Škaljić iz mostarskog Nacionala i Roberto Nava (facebook.com/cristinacup-novipazarserbia)

Trofej kod 2006. godišta osvojila je ekipa novopazarskog Nacionala koju je sa klupe predvodio Nenad Grozdić, bivši jugoslovenski reprezentativac i član šampionske generacije beogradskog Obilića.

Nove Partizanove “bebe” su bile najbolje u 2007. godištu. Dječaci pod vođstvom nekadašnjeg fudbalera crno-belih Nikole Grubješića su pobjedama nad makedonskom Škendijom i tuzlanskim Proleterom došli do trofeja. Odlične partije pružili su strijelac jedinog gola u finalu Haris Džemić, koji je izabran i za najboljeg igrača, kao i prvi strijelac turnira Filip Kazempur.

Na pobjedničko postolje u generaciji 2008. popeo se novopazarski Sport Klub 99, dok je za 2009. godište najbolji bio takođe domaći Dandi.

Foto: Daris Dražanin, najbolji igrač za 2006. godište i Rešad Halilović, generalni pokrivitelj turnira (facebook.com/cristinacup-novipazarserbia)

ZAHVALNOST GEGIĆU. Generalni pokrovitelj turnira bila je njemačka kompanija “RETA-Bau GmbH”, Novopazarca Rešada Halilovića, koji je ujedno i predsjednik FK Novi Pazar iz Berlina, ekipe koja se trenutno bori za ulazak u 5. rang njemačkog fudbala.

– Ove godine sam prvi put uključen u organizaciju “Cristina Cupa” i veoma mi je drago što čujem da svake godine učestvuje sve više ekipa. Ovo je velika stvar za lokalni fudbal, ali i za grad Novi Pazar. Hvala Almiru Gegiću, jer godinama ulaže ogromne napore oko ovog turnira – izjavio je predsjednik “berlinskih Pazaraca”.

(fudbaltalent.com/vesti-online.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *