DJEČACI IZ DERVENTE “NA RADARU” EURO VELIKANA: Danas predstavljamo Nemanju Martića i Blagoja Đuraša

U javnosti nije prošla nezapažena vijest s početka sedmog mjeseca prošle godine da su čak četvorica pionira relativno malog kluba FK “Tekstilac” iz Dervente (BiH) dobila poziv da učestvuju na kampu NS/FS BiH u Trening centru u Zenici. Bilo je to lijepo priznanje za ove momke, a u pitanju su bili Muamer Hamzić i Nemanja Martić (2005. godište), odnosno Gavrilo Teofilović i Danilo Ignjić (2004. godište).

Naravno, veliko je to priznanje i za “Tekstilac”, koji ima još igrača s kojima se može podičiti, a ovoga puta malo šire predstavljamo dvojicu od njih.

Već spomenuti Nemanja Martić rođen je 11.10.2005. godine u Beču (Austrija) i član je FK “Tekstilac” Derventa, gdje igra kao stoper i desni bek. Trenira od 2012. godine. Ide u osnovnu školu, gdje je odličan učenik, a trenutno je visok 175 cm i težak 63 kg.

U pitanju je dešnjak, a već je pozivan u reprezentaciju BiH i krajem mjeseca opet treba ići jer je dobio pozivnicu.

Na radaru je već i velikih euro klubova, bio je u Reggio di Calabria 20 dana na probi, prati ga Atalanta, a spomenio da je učestvovao i na jednom kampu u Belgiji i selekciji GNK Dinamo Zagreb.

Želja mu je profesionalno se jednog dana baviti ovim sportom.

I među stativama u “Tekstilcu” imaju pravog asa. Tinejdžer Blagoje Đuraš rođen je 24.01.2006. u Derventi, ide u osnovnu školu i odličan je učenik. Ovaj mladi golman trenutno je visok 184 cm i težak 64 kg, a počeo je trenirati 2012.

Učestvovao je na raznim turnirima gdje je 3 puta proglašen najboljim “čuvarem mreže”, a osim treniranja u svom klubu posebno trenira sa poznatim trenerom golomana Sinišom Mrkobrada iz Banjaluke. Bio je i na međunarodnom turniru u Slavonskom Brodu gdje su ga preporučili trenerima GNK Dinamo Zagreb gdje je bio na selektivnom kampu te trenirao sa Tomislavom Butinom.

Sada je dobio poziv za kamp reprezentacije BiH 23 .01.2020. Ima želju da postane profesionalni fudbaler.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *