GDJE DANAS IGRA ALEN HALILOVIĆ? Odbio reprezentaciju BiH, očekivalo se da bude balkanska superzvijezda, ali…

Čini se da bi sezona 2018./19. mogla biti još jedna koju Alen Halilović (22) neće iskoristiti u svom razvoju. Početkom sedmog mjeseca mladi hrvatski reprezentativac potpisao je za Milan, ali je već tada poželio otići sa San Sira jer je brzo shvatio da neće imati veliku minutažu. Na odlazak je pričekao do početka ove godine.

Izvor: Index.hr

Krajem prijelaznog roka Milan ga je poslao na 18-mjesečnu posudbu u Standard Liege. Očekivalo se da će u Belgiji, najslabijoj ligi u kojoj igra u posljednjih pet godina, konačno dobiti potrebnu minutažu. Međutim, dosad je u dva mjeseca odigrao malo više od 100 minuta, a nijednu utakmicu nije počeo u prvih 11 trećeplasirane momčadi prvenstva.

Haliloviću u Belgiji zamjeraju iste stvari kao u prošlim klubovima – lošu igru bez lopte!

Tehnika mu je fantastična, prekrasna, ali ako imaš samo to, nikada nećeš napraviti iskorak na najvišu razinu. Nije bio spreman ni za Barcelonu, ni Hamburg, ni Milan, u takvim klubovima moraš se ubijati od posla svaki dan. Neće biti ništa bolje u Belgiji ako ne podigne svoju igru. Mislim da navijači Standarda neće cijeniti igrača koji radi ono što on radi – čeka loptu, ne trči i igra samo s loptom. To je njegov veliki problem, izjavio je Belgijcima bivši napadač Rijeke Zoran Ban.


Halilovića je prilikom dolaska u Standard dočekalo pitanje zašto nigdje nije uspio. Za svoje neuspjehe uglavnom krivi trenere, a posebno posljednjeg, Gennara Gattusa.

– Razgovarali smo nekoliko puta i on mi je rekao da voli igrače poput mene, ali rekao mi je da sam još mlad i da se moram prilagoditi načinu rada u Milanu i taktički napredovati. Mogao sam ostati i čekati priliku, ali to mi nije bio cilj. Želim igrati i pokazati svima što mogu napraviti na terenu. Zato sam došao u Standard. Dolazak u Belgiju ne smatram velikim korakom unatrag, izjavio je Halilović, ali ni u Belgiji se nije uspio nametnuti i dosad je upisao samo jednu asistenciju.

“U Hrvatskoj se dive driblerima, a u svijetu radnicima”

Tonči Martić, još jedan bivši hrvatski igral, detektirao je za FootMagazine najveće Halilovićeve probleme.

Treba minutažu, treba ritam, agresivnost, borbenost i tvrde utakmice. U Hrvatskoj ste sjajan igrač čim prodate dribling ili provučete nekom kroz noge, ljudi više cijene tehničare nego radnike. U Belgiji je drugačije. Ovo mu je možda posljednja prilika.Ovih dana se fenomenom Alena Halilovića bavio i novinar Jack Kennedy.

– Mladi Hrvat je trebao biti nova balkanska superzvijezda. Sa 16 godina je debitirao za Dinamo, nedugo zatim potpisao za Barcelonu, ali je na Camp Nou stigao kao nedovršen igrač. Nakon samo dvije godine u Barceloni igrač koji je trebao biti Messijev nasljednik je otišao. Mijenjao je klubove, propustio Svjetsko prvenstvo na kojem je Hrvatska bez njega otišla do finala, a sada je ponovno na prekretnici. Ima tek 22 godine i još nije kasno da opravda barem dio očekivanja, napisao je Kennedy u analizi za DreamTeamFC.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *