Ima 16 GODINA, traže ga Real, Manchester City, Juventus, Roma… Vrijedi već 70 miliona?

Reinier Jesus Carvalho (16) rođen je 2002. godine i već ga lovi pola Europe. Velikani iz najjačih euro liga cijene ovog 16-godišnjaka na oko 70 miliona eura, a za njegove usluge bori se više klubova.

U prvom redu tu je Real Madrid, koji se već dokazao kao dobar kada je u pitanju traganje za brazilskim talentima. Nedavno su doveli Viniciusa Juniora i Rodryga, svakog platili po 50 miliona eura, a sada su glavni u trci i za Reiniera Jesusa, piše brazilski portal Globoesporte.Mladi reprezntativac Brazila već je bio u Madridu, fotografisao se na stadionu Santiago Bernabeu, a Flamengo se zaštitio ogromnom izlaznom klauzulom u ugovoru koja je postavljena na astronomskih 70 miliona eura.

Flamengo već ima iskustva s prodajom mladih talenata Realu. Vinicius Junior (18) upravo je iz Flamenga otišao u Real za čak 61 miliona eura, te također Lucas Paqueta (21) otišao je nedavno iz istog kluba u Milan za 35 miliona eura.

Naravno, Flamengo je najpoznatiji po transferu Adriana, koji je Brazil napustio u sezoni 2001/02 i s 19 godina otišao u Inter za 13 miliona eura.

Osim Reala, za veznjaka Reiniera Jesusa interes pokazuju i Manchester City, Juventus, Roma i ostali.


 

View this post on Instagram

 

Experiência incrível conhecer um dos maiores templos do Futebol Mundial??????⚽

A post shared by Reinier Jesus (@reinier.jesus) on


Izvor: Index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *