Manifestacija “Mini šampioni” okuplja 450 djece u Doboju

Za subotu, 1. juna 2019. godine od 10 do 15 sati u Gradskom parku u Doboju (BiH) zakazana je deveta po redu manifestacija “Mini šampioni”.

Ovaj veliki zabavno-sportski događaj za djecu organizuje Otvorena zabavna škola fudbala (CCPA-OFFS) pod direktnim pokroviteljstvom UEFA, te uz sponzorsku podršku kompanije MasterCard, Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i grada Doboja sa svojim službama.

Učesnici ovogodišnjih Mini šampiona su djeca koja dolaze iz Doboja, Grapske, Rudanke, Kotorskog, Teslića, Jelaha, Usore, Zavidovića, Maglaja, Žepča, Kosove, Doboj Juga, Gračanice, Lukavca, Petrova, Doboj Istoka, Banovića i Živinica.

Prema planu, više od 450 dječaka i djevojčica iz 30 klubova, vrtića, škola i ustanova iz BiH, bit će podijeljeno u timove ovogodišnjih finalista Lige šampiona i rad na stanicama će se odvijati u duhu UEFA takmičenja, navijanja, fair play-a i međusobnog poštivanja.

“Iskreno mi je drago što je Doboju ove godine pripala čast da bude domaćin ovako velike manifestacije, koja okuplja mlade i ljubitelje sporta. Siguran sam da će Doboj opravdati ukazano povjerenje, te da će biti prilike da opet budemo domaćini ovakvih događaja”, izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Mini šampioni se trebaju odvijati na 15 stanica Fun Footballa, postavljenih u Gradskom parku u Doboju.

Očekuje sa kako će s djecom raditi blizu 100 trenera i asistenata.

– Osim igranja fudbala, bit će upriličeno i niz kreativnih i edukativnih radionica za djecu kroz baby zonu, likovne i muzičke radionice, te radionice posvećene fudbalu, očuvanju životne okoline, zdravoj ishrani, sigurnosti djece u saobraćaju i fer navijanju – najavljuju organizatori.

“Projekat MINI ŠAMPIONI je iznimno važan događaj u kalendaru aktivnosti koje NS/FS BiH podržava i aktivno učestvuje sa svojim dugogodišnjim partnerom, Otvorenom školom fudbala. I ove, kao i svih prethodnih godina, manifestacija privlači veliki broj dječaka i djevojčica iz cijele Bosne i Hercegovine. Želimo da Gradski park u Doboju bude mjesto susreta budućih šampiona u fudbalu. Lijepo zajedničko druženje treba proteći u igri i zabavi, a neka pobjedi međusobno razumijevanje i dječija radost. Svim učesnicima ove manifestacije želim da budu pravi predstavnici onoga što oni zaista i jesu, ambasadori ljubavi i prijateljstva!”, izjavio je Adnan Džemidžić, generalni sekretar NS/FS BiH.

“Očekujemo više od 450 djece koji će obučeni u boje ovogodišnjih finalista UEFA Lige prvaka, Liverpoola i Tottenhama, moći igrati zabavni fudbal i uživati cijeli dan. Za djecu koja se umore od fudbala, te za posjetioce i prolaznike obezbijedili smo i mnoštvo drugog zabavnog sadržaja – radionice i zonu za bebe, a sve sa ciljem da se djeca povezuju i bezbrižno druže slaveći UEFA-inu ideju RESPECT. Zahvalni smo da uz pomoć vjernih partnera UEFA, kompanije MasterCard, te Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, možemo omogućiti zabavnu igru i dan za pamćenje za svu djecu koja će doći”, izjavio je Esad Hadžijusufović, koordinator projekta “Mini Šampioni”.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *