Mladi Džanković igrao za reprezentaciju Norveške, ali ipak odabrao BiH

Arman Džanković se našao na spisku, nakon što je dobio dodatni poziv za Zimski kamp reprezentacije Bosne i Hercegovine koji treba biti održan od 6. do 10. februara u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Džanković je rođen 24.03.2002. godine u Stavangeru u Norveškoj.

– Sa nepunih šest godina počeo sam da treniram fudbal u norveškom klubu Sandnes Ulf u kojem sam igrao do svoje 14 godine. Za to vrijeme debitirao sam na okupljanjima za norvešku reprezentaciju iz koje sam svojevoljno izašao želeći da zaigram za svoju BiH, izjavio je Džanković, kako ga citira Life.ba.

Ovaj talentovani igrač dodaje kako je prije tri godine dobio priliku da se proba u prvoligaškom klubu – FK Viking.– Igrao sam u nacionalnoj ligi G-16. Danas igram u juniorima za koje sam debitirao sa svojih 14 godina. Igram poziciju lijevo krilo, a igram lijevom i desnom nogom – navodi i naglašava kako je bio sretan kada je dobio priliku da dođe u BiH.

– Kad sam dobio poziv od Saveza da dođem na okupljanje osjećao sam se izuzetno ponosno što ću moći da obučem dres reprezentacije BiH, a želim u najboljem svjetlu predstaviti FK Viking. Radujem se što ću upoznati vršnjaka i razmijeniti iskustva. Nadam se da ću opravdati povjerenje i dat ću sve od sebe da tako i bude. Dugujem zahvalnost trenerima Espenu Andersenu i Thomasu Pereiri, zaključio je Džanković.(FudbalTalent.com/Life.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *