MOJ NAJ GOL: Nidal Cernica (8 godina) Dječak kojeg je uživanje gledati kako igra fudbal….

Da je Bosna i Hercegovina pravi rasadnik fudbalskih talenata, koji vještinu i ljubav prema «najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu» pokazuju još od malih nogu, svjedoči i primjer 8-godišnjeg dječaka po imenu Nidal Cernica.

Nidal je rođen 01.10.2010. godine u Sarajevu. Trenutno je visok 135 cm, a težak 35 kg. Ide u drugi razred Osnovne škole «Mehmed Handžić», gdje je odličan i primjeran učenik.

Fudbal je počeo trenirati u FK «Šampion» Ilidža sa navršenih 5 godina, a posljednje dvije godine nastupa za Akademiju fudbala (AF) «Sporting» Sarajevo. Najčešće igra na poziciji bočnog igrača po lijevoj strani, a često igra i po desnoj strani, te u samom špicu napada. Bolje igra lijevom nogom, ali vrlo često koristi i desnu.

Bio je prvi strijelac «II Tango zimske lige» sa 22 postignuta gola. Sa AF «Sportingom» je osvojio «Sunnyland Mini Ligu», kao i «II Tango zimsku ligu», ali i veliki broj turnira, kako u Sarajevu tako i u čitavoj Bosni i Hercegovini. Ima želju da se aktivno bavi fudbalom u budućnosti….

Za akciju MOJ NAJ GOL predstavljampo jednu prelijepu kolekciju Nidalovih poteza i pogodaka…

Pogledajte i uživajte!


Stranica Fudbal Talent International (https://fudbaltalent.com/) u cilju podrške mladim, pokrenula je nagradnu akciju MOJ NAJ GOL / POTEZ (odbrana golmana, dribling i sl.)

Pozvani su svi roditelji (rodbina, prijatelji) igrača uzrasta od 6 do 19 godina sa područja zemalja EX YU da redakciji dostave snimke golova ili lijepih poteza koji su ti igrači napravili.

Za najbolje očekujte NAGRADE NAŠIH SPONZORA u iznosu od 100€ i više! Odlučuje i broj lajkova, pa podržite svoje favorite.

Snimke uz kontakt podatke i kratak opis (ime i prezime igrača, klub, mjesto snimanja…) dostaviti u Inbox Fb stranice Fudbal Talent International (https://www.facebook.com/FudbalTalent/) ili na e-mail: [email protected].(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *