NAJVEĆI BH. GOLMANSKI AUTORITETI ZA NJEGA NE ŠTEDE KOMPLIMENTE: Upoznajte mladog Bakira Brajlovića (16)

Prezime Brajlović možda je u ovom trenutku poznato u Sarajevu i BiH po dobroj ugostiteljskoj usluzi i uspješnoj tvornici – ali ne bi bilo nikakvo iznenađenje da za nekoliko godina to prezime bude poznato u cijelom svijetu po vrhunskom golmanu s tim prezimenom.

Barem ako je vjerovati stručnjacima i golmanskim veličinama poput Ese Ibrahimovića, Slobodana Janjuša, Adnana Guše i Adnana Pervana, koji su 16-godišnjaku iz Sarajeva po imenu Bakir Brajlović predvidjeli izuzetnu karijeru među stativama!

Kada ljudi od takvog autoriteta za nekog mladića kažu da ima potencijal biti vrhunski golman, onda je red i da ga predstavimo na stranici kakva je «Fudbal Talent Internatinal»…

Bakir Brajlović rođen je 02.09.2002. godine, u ovom trenutku visok je 184 cm i težak 70 kg. Pohađao je Međunarodnu osnovnu školu u Sarajevu, a trenutno ide u Srednju tehničku školu grafičkih tehnologija, designa i multimedije. Vrlo dobar je učenik primjerenog vladanja.

Počeo je trenirati od svoje sedme godine života i odmah je stao na gol crtu! Nastupao je za «Šampion Junior», nekad rezultatski najuspješniju školu fudbala u Sarajevu, također i za FK «Igman» sa Ilidže te FK «Novi Grad». Trenutno nastupa za FK «Željezničar», kadetsku ekipu Plavih sa Grbavice koja se takmiči u U17 Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Reprezentativac je Kantona Sarajevo, a i «na oku» je stručnjaka koji prate potencijalne kandidate za nacionalnu reprezentaciju «bh. zmajića»…

Kako tvrde upućeni, Bakir je veoma uporan, ambiciozan i inteligentan golman, što se potvrdilo i njegovim učešćem na nekoliko golmanskih kampova, na kojima se uvijek isticao svojom inteligencijom i fizičkim predispozicijama.

Individualne nagrade i priznanja:

Najbolji golman na Memorijalnom nogomentnom turniru – Glavice – Hrvatska 2010.
Najbolji golman na Turniru «Za gol više» – Hadžići 2013.
Najbolji golman na Turniru «l.okom Cup» – Sarajevo 2014.
Najbolji golman na Turniru «Srdan Tomić» – Sokolac 2015.
Najbolji golman na Turniru «Novogradski dani» – Sarajevo 2015.
Najbolji golman na Turniru «Novogradski Cup – Srce» – Sarajevo 2015.
Najbolji golman u «Zimska liga Olimp» – Pale 2016.
1. Mjesto na internacionalnom turniru «Dvoboj golmana» – Sarajevo 2018….

Kolektivne (ekipne) nagrade, priznanja, turniri i slično:

1. Mjesto «Federalna liga 2016» – FK Željezničar, Mladi šioniri,
Završnica takmičenja BH Liga 2016 2. Mjesto – Trening centar reprezentacije BiH – Zenica,
3. Mjesto «Međunarodni turnir – Karlovac 2018», FK Željezničar, kadeti.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *