OVAKO SE IGRA FUDBAL (VIDEO) Pogledajte kako su pioniri “Želje” dali gol u 5 poteza!

U15 tim sarajevskog «Željezničara» (pioniri) je u četvrtom kolu Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao «Zvijezdu 09» sa visokih 5:0!

U 28. minuti Darko Hrkalo je doveo Željezničar u vodstvo da bi u 50. Armin Karišik udvostručio prednost Plavih sa Grbavice. Tri minute kasnije bilo je 3:0, a strijelac je bio Neriman Kočević da bi do kraja utakmice Hamza Jaganjac postigao dva gola, u 63. i 67. minuti te tako postavio konačan rezultat utakmice. Željezničar iz tri utakmice ima devet bodova i gol razliku 18:0 dok je Zvijezda iz četiri susreta osvojila isto toliko bodova, uz gol razliku 7:8.

Posebno lijep je bio treći gol “Željezničara”, a u pitanju je akcija za kakve se kažu da je iz udžbenika. Počeo ju je Halilović na svojoj polovini terena, a zatim su kombinirali Mašala, Karišik i Jaganjac. Dvojac koji je ovog ljeta u “Želju” došao iz FA “Academica” završio je cijelu stvar efektnim golom – Rijad Mašala “kao na tacni” poslužio je Nerimana Kočevića, koji je u maniru rasnog strijelca zatresao mrežu. Pogledajte od 01:50 na videu!

Željezničar-Zvijezda 09 5:0 (Hrkalo 28′, Karišik 50′, Kočević 53′, Jaganjac 63′, 67′)

Datum: 11.08.2018 16:00
Stadion: Grbavica-pomoćni – Sarajevo
Gledalaca: 50
Sudija: Kaljanac Haris (Sarajevo)
A1: Musić Admir (Sarajevo)
A2: LJUCA HARIS (SARAJEVO)
Delegat: Pilav Berin (Sarajevo)

Željezničar: Bjelica, Durić (od 61′ Husić), Otajagić, Kobašević, Trnka (od 51′ Rastoder), Mašala, Brković (od 44′ Kočević), Serdarević (od 41′ Jaganjac), Karišik, Halilović, Hrkalo (od 55′ Martinović).

Zvijezda 09: Marinković (od 59′ Špirić), Jevtić (od 59′ Sekulić), Petrović, Bradarić, Jokić, Milić, Milovanović, Stanišić, Vasiljević (od 44′ Milićević), Hadžiavdić, Jović (od 36′ Ostojić).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *