NEKAD U LIGI ŠAMPIONA igrao za čuveni Fergusonov United, danas radi kao vodoinstalater!?

Lee Roche debitirao je za Manchester United u Ligi šampiona kao 22-godišnjak, ali je karijeru okončao već s 27 godina i danas radi kao vodoinstalater, tvrdeći da ne žali ni za čim

18.03.2003. godine bio je poseban dan za Leeja Rochea. Talentirani desni bek debitirao je u Ligi šampiona za Manchester United na utakmici protiv Deportiva na Riazoru (0:2 za United). Roche je tada nastupio u ekipi za koju su, između ostalih, igrali Ricardo, O’Shea, Blanc, Fletcher, Butt, Giggs, Forlan, a sada, 18 godina kasnije, Roche radi na unutarnjim hidroizolacijama i kvalificirani je vodoinstalater.

Ne žalim ni za čim. Utakmica protiv Deportiva bila je treća s prvom ekipom Manchestera, budući da sam već igrao u Premier ligi protiv Newcastlea i u Kup utakmici protiv Arsenala – izjavio je Roche za Planet Football.

Utakmica s Deportivom bila je njegova posljednja za tim s Old Trafforda, a potom je igrao za Burnley, Wrexham i Droylsden, gdje se u 27. godini oprostio od aktivnog igranja.

– Jedino što bih želio naglasiti je da sam u Unitedu bio vrlo tih, možda sam se trebao više družiti s momcima. Otišao bih ravno kući nakon treninga kako bih se družio sa svojom grupom prijatelja. Sada kada se osvrnem na suigrače poput Johna O’Shea i Darrena Fletchera, mislim da sam trebao biti više poput njih. Da sam izlazio i družio se, mislim da bih s Unitedom prošao bolje – smatra Roche.

Sada ga možete vidjeti na ulici kako radi na gradilištu sa svojom kompanijom i priznaje da ga kolege podsjećaju na njegovo vrijeme u Manchesteru.

– Na gradilištu su me neke kolege pitale za United i kako sam stigao ovdje, ali svakako neću vikati s krovova da sam igrao za United – zaključio je Roche.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *