NEVJEROVATNA PRIČA O MLADOM IGRAČU IZ VITEZA: Ni problemi sa srcem, ni druge prepreke nisu ga pokolebale! (VIDEO)

Inspirativnu priču Zvonimira Petrovića koju je uradila ekipa Korona Kielce, koju možete pogledati i pratiti i na stranici Zvone Petrović.

Izvor: Radio Vitez

Naime, Petrovićeva priča je i treba biti motiv mnogima da nikada ne treba stati, da je sve moguće, da se snovi mogu ostvariti uprkos svemu i to uistinu i jest tako.

Petrović i njegovi treneri u ovom videu pričaju na Poljskom iz tog razloga postavit ćemo vam najbitnije teze koje su označile dosadašnju karijeru ovog mladog perspektivog igrača. (Napomena: Teze nisu identično iskazane kao u ovoj priči, tj. nisu prevedene sa Poljskog jezika!)

Petrović je ljubav prema nogometu pokazivao već u prvim koracima, a kako su njegovi roditelji to uočili upisuju ga u Školu Nogometa Tempo Sport Zenica. Međutim, Zvonimir kao tako mali doživljava prepreku jer je imao zdravstvenih problema sa srcem, prestaje sa treniranjem i tada pravi pauzu od 3 mjeseca.

Nakon tri mjeseca Petrović se vraća na teren, ali sada kao početnik i igrač NK Rijeka, i tu gradi prvih šest godina svoje karijere, gdje se kroz mnoge utakmice isticao, i naravno bio jedan od najboljih igrača u svom uzrastu. Veliki je broja medalja, pohvala, nagrada… koje je tu ostvario.

Sa 13 godina dolazi u NK Vitez, njegova igra tu dolazi do izražaja još više, a sa 16 godina igrao je u prvom timu NK Viteza.

I prije pojavljivanja u prvom timu Petroviću dolaze mnogobrojne ponude, ali strpljiv je i čeka onu pravu.

Sa 17 godina odlazi u Poljsku u klub Korona Kielce. Tako mlad trudi se naučiti što prije Poljski, poprima simpatije ovog kluba i opet prepreka… U ljeto 2018. godine odlazi na posudbu u NK Vitez jer se kao maloljetan nije mogao registrirati u Koroni.

No, to ga nije pokolebalo, vratio se kući, nastavio trenirati sa NK Vitezom, opet trud i volja su bili jači i početkom 2019. opet odlazi za Koronu Kielce. Tu je do danas gdje u posljednje vrijeme ima sve češće treninge sa prvim timom i gdje očekuje skori puni priključak istom.

Cijelu priču možete pogledati na linku ispod…

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *