POKRENUT zanimlji projekat namijenjen roditeljima koji žele biti menadžeri svojoj djeci

Jedan od vodećih fudbalskih menadžera na Starom kontinentu pokrenuo je Spa Academy – projekat namjenjen roditeljima koji žele biti menadžeri svojoj djeci!

Izvor: FTS News

Jedan od vodećih fudbalskih menadžera na Starom kontinentu i zasigurno jedan od najuspješnijih licenciranih FIFA menadžera porijeklom sa Balkana je Mirsad Kerić. Iako rođen 1971. godine u Frankfurtu, kao dvanaestogodišnjak je došao u NK Osijek, gdje je igrao sa poznatim tadašnjim nogometnim zvijezdama kao što su Davor Šuker, Igor Cvitanović, Robert Špehar, Nenad Bjelica, Goran Vlaović, Jurica Vranješ, Marko Babić i drugi. Jedan od njegovih saigrača bio je i njegov prvi veliki internacionalni transfer.

Inače 1890-tih godina Mirsad Kerić se vraća u Njemačku gdje nastavlja svoju nogometnu karijeru kao igrač Rota Weissa Oberhausena, ali vrlo brzo u dobi od 30 godina morao je okačiti kopačke o klin zbog ozbiljne povrede. Zbog nemogućnosti daljeg profesionalnog bavljenja fudbalom gospodin Kerić se posvetio poslu – skautingu koji ga je i u periodu dok je aktivno igrao privlačio, te je postao skaut njemačkog kluba u kojem je ranije igrao.

S obzirom da se u ulozi skauta dobro snašao i jako brzo pronašao nekoliko talentiranih igrača, njegov bivši trener ga je nagovorio da položi licencu za FIFA agenta, čime je dobivši licencu bio jedan od prvih 10, ujedno i najmlađi, licencirani FIFA agent u Hrvatskoj.

Nastavak teksta i više detalja o samom projektu možete pročitati na OVOM LINKU!

(Doznajemo.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *