NEVJEROVATNA SCENA NA DJEČIJEM TURNIRU: Dva igrača trebala dobiti titulu “Najbolji strijelac”, a onda…

Tokom vikenda iza nas u Sarajevu je održan internacionalni turnir «Delminium kup 2018», na kojem je odigrano mnogo zanimljivih utakmica u fair-play igri.

Mali igrači su pokazali i zavidno nogometno umijeće, a u kategoriji U8 prvo mjesto osvojila je Fudbalska akademija «Academica» iz Sarajeva, ispred ŠF «Fair Play» i FK «Olimpik». Najbolji igrač je bio Jakub Silajdžić, najbolji strijelac Džan Musić, a najbolji golman Kerim Sipa.

U kategoriji U10 (igrači rođeni 2008. godine) prvo mjesto osvojio je FK «Željezničar», ispred ŠF «Stari Aerodrom» iz Podgorice i FK «Sarajevo». Najbolji igrač bio je Višnjić Amar, najbolji strijelac Jahić Džan, a najbolji golman Dimitrije Mihić.

Fair play pehare dobili su NK «Omladinac» Split i NK «Cim» Mostar, a najbolji igrači dobili su i nagradni boravak u NK «Hajduku» iz Splita u trajanju od 7 dana.Turnir je završen ceremonijom dodjele nagrada…Međutim, možda i najupečatljivija situacija na turniru dogodilo se kada je trebalo proglasiti najboljeg strijelca turnira u kategoriji igrača rođenih 2010. godine. O tome na zvaničnoj stranici FA «Academica» piše sljedeće. Pročitajte!– Na međunarodnom turniru «Delminium kup 2018» koji je ovog vikenda igran, FA «Academica» godište 2010 osvojila je prvo mjesto. Naš član Jakub Silajdžić proglašen je najboljim igračem turnira. Večeras smo imali priliku naučiti i veliku lekciju od najmlađih. Naime, prije nego što je trebalo proglasiti najboljeg strijelca turnira, statistika je govorila da naši članovi, Alen Barakovac i Džan Musić, imaju podjednak broj golova. Kako presuditi koji od njih dvojice bi trebao dobiti nagradu koju obojica podjednako zaslužuju? No muka za odrasle čini se nije bila nerješiva za Alena. Kao da iza sebe ima hiljade utakmica i stotine nagrada, džentlmenskim manirom, i bez ikakvog uticaja odraslih, Alen je sam, nesebično, odlučio da se odrekne nagrade, te da epitet najboljeg strijelca turnira ponese njegov saigrač Džan. Alen i Džan su nam ovim potezom, nesvakidašnjim za svijet odraslih, pokazali da su sjajni fudbaleri i veliki momci! I sve nas naučili koliko je dijeljenje bitno, a žrtva za saigrače neophodna. Obojici od srca čestitamo i zahvaljujemo na ovom vrijednom predavanju iz područja timskog rada. Naravno, u svemu ovome ne smijemo preskočiti da se zahvalimo i Alenovim roditeljima! Od srca, hvala…(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *