On je najveća greška Barce u posljednjih 10 godina! ZNATE LI PRIČU O MLADOM JAPANCU?

Prije tri dana napunio je 19 godina!

Japanac Takefusa Kubo, kao “čudo od djeteta” je s 15 godina bio najmlađi debitant u analima japanske lige, a taj dječak jedna je od najvećih pogrešaka Barce u posljednjih nekoliko godina.

Kubo je još kao klinac pokazao da ima impresivan talent, bogati euro prosci masovno su dolazili u Japan kako bi vrbovali mladog igrača, a Barcelona je bila najkonkretnija i desetogodišnjeg klinca je dovela u slavnu La Masiju.

No, Barca je tada napravila greške u koracima i FIFA je transfer poništila zbog činjenice da je katalonski klub nepravilno doveo dječaka. Kubo se vratio u Japan, a Barcelona je računala da će imati pravo prvokupa kad se mladi Japanac jednog dana vrati na Stari kontinent, no krovna kuća svjetskog nogometa je poništila i tu klauzulu, u priču je uletio Real koji je Japanca oteo najvećem rivalu ispred nosa. piše Index.

Katalonci su se nadali da će ga ponovno dovesti kada napuni 18 godina, ali nisu ispunili njegove zahtjeve i Kubo je zato izabrao Real. Na posudbi je u RCD Mallorci.

– Prije svega moram se zahvaliti Tokiju koji me primio poslije kazne Barceloni, zatim Yokohama Marinosima koji su me posudili na pola sezone i sada Mallorci. Bilo je zanimanja, ali moja familija, agent i ja nismo željeli ništa napraviti dok ne postanem punoljetan.

Kada sam 04.07.2019. napunio 18 godina, javio se Real i samo su zbog mene došli u Japan. Bila je to krasna gesta. Odlučio sam se za Real, veoma sam zahvalan i sada sam madridista – izjavio je mladi Japanac.

Kubo je sitan, visok je 173 cm i igra lijevom nogom, a mnogi su ga stručnjaci uspoređivali s Messijem. To mu poređenje godi jer mu je Argentinac sportski uzor.

– Ne znam ga lično, ali on je referenca za mnoge mlade igrače. Uživam u njegovim potezima, veliki je igrač. Uzor je za sve ljevake kojima su dribling i kontrola lopte osnovne karakteristike – zaključuje Japanac.

Mundo Deportivo ovih dana piše da će se Los Blancosi nakon što se otvori tržište trebati odlučiti šta uraditi sa ovim trenutnim igračem tima sa Chamartína.

(FudbalTalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *