Otac, rođeni Dobojlija, oženio Nigerijku: NJIHOV SIN MIDHAT BAJRIĆ (18) veliki talent svjetskog fudbala

Defanzivac njemačkog Hoffenheima Midhat Bajrić (18) rođen je u Njemačkoj (Kassel) 16.08.2001. godine, otac mu je iz BIH, majka je Nigerijka, a on ima hrvatsko i nigerijsko državljanstvo. Velika je perspektiva njemačkog, ali i svjetskog nogometa, a već mu tepaju da je novi David Alaba…

Iza ovog talentovanog igrača visokog 185 cm je zanimljiva životna priča.

Midhatu je majka Nigerijka, a otac iz Doboja. Par se upoznao u Hrvatskoj, a tokom rata otputovali su u Njemačku gdje su ostali i do danas.

Bajrić je prve ozbiljnije fudbalske korake napravio u Nürnbergu, a prošle godine potpisao je za Hoffenheim. Tamo ja oduševio čvrstinom i brzinom, a njemački mediji već ga porede s Bayernovim Davidom Alabom, koji isto ima nigerijske korijene. Midhat ističe da mu je jedan od najvećih sportskih uzora bosanskohercegovački napadač Edin Džeko, koji igra za zemlju njegovog oca.

Veliki prijatelj mladog igrača je nigerijski stoper Leon Balogun (31), koji je rođen u Berlinu, ali igra za afričke “superorlove”. Bajrić u nekim kombinacijama može birati između četiri reprezentacije: nigerijske, bosanskohercegovačke, njemačke i hrvatske.

U jednom od intervjua za njemačke medije priznao je da mu je životni san zaigrati za Nigeriju…


Foto: Bajrić sa svojim agentom

(fudbaltalent.com)

One Comment on “Otac, rođeni Dobojlija, oženio Nigerijku: NJIHOV SIN MIDHAT BAJRIĆ (18) veliki talent svjetskog fudbala”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *