“DRAGULJ ŽELJINE OMLADINSKE ŠKOLE” Faris Zubanović potpisao za danskog drugoligaša

Mlada nada sarajevskog “Željezničara” Faris Zubanović, za kojeg se tvrdilo da je jedan od dragulja Omladinske škole Plavih sa Grbavice otišao je u danskog drugoligaša Fremad Amager.

191 centimetara visoki napadač predstavljen je na klupskoj stranici kao pojačanje pred novu sezonu, a Željo je za njega dobio oko 100.000 konvertibilnih maraka?!

Danci naglašavaju podatak da je Zubanović nastupao za reprezentativne juniorske selekcije u Bosni, te da je većinu od svoja 22 gola u prošloj sezoni dao ubitačnom lijevom nogom.

Jako sam sretan zbog dolaska u danski nogomet i jedva čekam izazove u novom klubu. Imao sam i drugih ponuda, ali nakon što sam ih dobro izvagao, odlučio sam staviti potpis na ugovor sa Fremad Amagerom. Sve što sam doznao o ovom klubu bilo je pozitivno. Oni pružaju priliku za dokazivanje mladim igračima, a to je za mene u ovom trenutku bilo najvažnije

– Spreman sam se bukvalno boriti za svaku loptu i vrlo sam uzbuđen prilikom da igram pred Fremadovim navijačima – izjavio je Faris Zubanović, inače sin poznatog bivšeg Željinog igrača Hadisa.

Pratili smo Farisa već neko vrijeme i smatramo da je on mladi igrač s velikim potencijalom – objasnio je menadžer tima Olof Mellberg razloge dovođenja talentovanog tinejdžera iz Sarajeva.

Povezani sadržaj:
“Moj sin nije potpisao za Želju, jer sam ga ja gurao!” HADIS ZUBANOVIĆ, STRIJELAC ANTOLOGIJSKOG GOLA ZA `PLAVE`

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *