Počela DRUGA SEZONA Akademije Asmira Begovića: Podižu rad na još viši nivo

U ponedjeljak navečer je u sarajevskoj Zetri upriličeno otvaranje druge sezone Akademije Asmir Begović, na kojoj su se bivši reprezentativni golman i Ibro Hodžić obratili članovima i polaznicima Akademije.

Novi golman Qarabaga, u kojem ove sezone treba braniti kao posuđeni igrač Bournemoutha, govorio je o ciljevima Akademije i poželio sreću polaznicima.

Cilj nam je da podignemo nivo rada na još viši nivo. To nam je prioritet. Želim vam sreću u novoj sezoni, poručio je Asmir Begović.

Od polaznika Akademije bivši reprezentativni golman želi maksimum.

Tražim od vas maksimum. Nedam da se ne slušaju treneri. Želim respekt prema trenerima. Vodite računa o svemu. Želimo vam dati edukaciju, da napravite karijere. Još jednom sretno. Šta god treba tu smo, zaključio je Begović.

Na ovom otvaranju se obratio i direktor Akademije Ibro Hodžić, koji je zadovoljan porastom broja članova u odnosu na prvu sezonu.

Drago mi je da imamo novih članova, što je pokazatelj da smo radili dobro u prvoj sezoni. Želim da se dobro spremite i dobro radite, izjavio je Ibro Hodžić, direktor i glavni trener.

U prvoj sezoni AB GK Akademija je imala 27 članova, a za početak druge prijavilo se 35 kandidata.

Nakon ovog obraćanja, obavljeno je fotografisanje polaznika na terenu, zajedno sa njihovim roditeljima i trenerima.

Begović u karijeri ima 62 nastupa za BiH, a posljednji put za reprezentaciju je branio u desetom mjesecu 2018. godine. Tada je branio jedno poluvrijeme na prijateljskoj utakmici protiv Turske (0:0).

(fudbaltalent.com/scsport.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *