Pogledajte kakve je Petković golove postizao kao mlađi: NA OVOM BI MU MOGAO APLAUDIRATI I IBRAHIMOVIĆ

Gol koji je 24-godišnji napadač zagrebačkog “Dinama” Bruno Petković prije nekoliko dana postigao u dresu nacionalne reprezentacije Hrvatske na gostovanju protiv Slovačke, zasigurno je jedan od najljepših i najspektakularnijih pogodaka postignutih u posljednje vrijeme.

A u ovog igrača malo je ko vjerovao. Kad je prošlog ljeta dolazio u Dinamo kao anonimac iz Italije, jedine dvije osobe koje su vjerovale u njega vjerovatno su bile on sam i trener “Modrih” Nenad Bjelica, koji je insistirao na njegovu dolasku.

Petković je prošlog ljeta bio 23-godišnji napadač koji je do tada u karijeri postigao nešto više golova od broja klubova koje je promijenio. Kao 13-godišnjak je 2007. iz Neretve došao u Dinamovu školu, da bi preko HAŠK-a i Dragovoljca završio u Cataniji, koja ga je od 2013. do 2016. slala na posudbe u Varese, Reggianu, Virtus Entellu i Trapani, a taj klub ga je otkupio u sedmom mjesecu 2016. za 600.000 eura. U Trapaniju je dao deset golova u 38 utakmica, nakon čega je već sljedećeg ljeta prodan Bologni za 1,3 mil. eura. Nakon još jedne posudbe, ovaj put u Veronu, Bologna ga je prošlog ljeta odlučila posuditi Dinamu.

Bjelica je, za razliku od drugih trenera vidio potencijal u ovom momku.

Međutim, Petković je spektakularne golove u nižim italijanskim ligama zabijao dok još niko u Hrvatskoj praktički nije ni znao za njega. Na YouTubeu se mogu naći neki njegovi potezi, a najbolji je svakako gol Carpiju u dresu Varesea iz 2014. godine.

Lažnjacima je povaljao tri protivnička igrača i golmana i onda hladnokrvno gurnuo loptu u gol.

Pogledajte!

(FudbalTalent.com/Index.hr)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *