PREDSTAVLJAMO MLADE IGRAČE: Mak Kočo (12), pouzdani lijevi bočni sarajevskih “Akademičara”Od desetog mjeseca 2013. godine djeluje Fudbalska akademija «Academica» u Sarajevu koja je za pet godina izrasla u respektabilnu sportsku instituciju, koja je kvalifikovana da radi prema programu jedne od najboljih evropskih omladinskih škola, a to je ona «Ajaxa» iz Amsterdama.

Jedan od dječaka koji je gotovo od samog početka u «Academici», odnosno od 2014. godine, je i Mak Kočo, član ekipe predpionira sarajevskih “Akademičara”, koja se od ove sezone prvi put takmiči u prvoj diviziji Omladinske lige Kantona Sarajevo, najjačeg takvog takmičenja za uzrast do 13 godina u Bosni i Hercegovini.

To je ekipa koja je od početka odgojena u krilu ovog kluba, koji je u rad s mladim igračima unio dosta novina, ranije rijetko ili nikako primjenjivanih na ovim prostorima.

Mak Kočo rođen je 10. marta 2006. godine, i s obzirom da nešto bolje igra lijevom nogom, zauzeo je poziciju lijevog bočnog igrača u timu «Academice», gdje po potrebi preuzima pretežno defanzivne, ali često i ofanzivne zadatake.

VIDEO: Mak je gotovo od samih početaka u FA “Academica”

FOTO: Prošle godine, Kočo je bio jedan od dječaka koji su predstavljeni na konferenciji CEO Sarajevo

Vrlodobar je učenik KŠC, a omiljeni igrač mu ja Brazilac Neymar Jr. I sam Mak ima vrlo finu fudbalsku tehniku, što bi se reklo «zna s loptom», ali je ujedno odgovoran i vrijedan, što treneri posebno cijene.

Dosad je već osvojio dosta priznanja i medalja sa svojom ekipom i ne treba sumnjati u njegov dalji napredak…(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *