Crvena zvezda, National i Široki Brijeg pobjednici turnira VELEŽ MOSTAR KUP 2018.Za vikend, 22. i 23.09.2018. godine, u Mostaru je održan 3. Međunarodni turnir za mlađe selekcije Velež Mostar Kup 2018. Utakmice su igrane na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni, selekcije 2006., 2007. i 2008. godište.

U kategoriji 2006. godište prvo mjesto osvojila je ekipa Crvene zvezde, koja je u finalu bila bolja od Zrinjskog, dok je 3. mjesto osvojila ekipa Veleža.
Za najboljeg igrača proglašen je Ognjen Drakulić iz Crvene zvezde, najbolji strijelac je Kenan Đuliman (FK Velež), a najbolji golman je Josip Šego iz Zrinjskog.

U kategoriji 2007. godište prvo mjesto osvojio je National iz Mostara, koji je bio bolji u finalu od Veleža, dok je 3. mjesto osvojio Blagaj.
Za najboljeg igrača proglašen je Nidal Škaljić iz Nationala, najbolji strijelac je Faris Puce (FK Velež), dok je najbolji golman Hamza Šemić iz Blagaja.

U kategoriji 2008. godište prvo mjesto osvojila je ekipa Širokog Brijega, koja je u finalu bila bolja od ekipe Dar Sarajevo, dok je 3. mjesto osvojila AF Stari Grad Mostar.
Za najboljeg igrača proglašen je Filip Jeličić, dok je najbolji strijelac Juraj Mandić, oba članovi Širokog Brijega, dok je najbolji golman Nejla Korora iz ekipe Dara Sarajevo.

Nagrade su uručivali prvotimci FK Velež, Adnan Bobić i Denis Zvonić.

– Svim ekipama se zahvaljujemo na dolasku i nastupu na turniru, sa nadom da se svojim kućama vraćaju sa lijepim uspomenama iz Mostara, objavio je na svojoj stranici organizator turnira, FK Velež Mostar.

Pogledajte i fotografije…(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *