SA 16 GODINA GA, KAO DIJETE, DOVEO REAL: A evo gdje sada igra Martin Odegaard

Norvežanin Martin Odegaard 17. decembra napunio je 20 godina. On je bio prava senzacija kad je početkom 2015. sa samo 16 godina stigao u Real Madrid, ali pravu šansu na Bernabeuu nikad nije dobio…

Madridski klub je Odegaarda prvo poslao na posudbu u Heerenveen, a sada je Norvežanin član Vitessea, gdje igra veoma dobro, što je bio povod španskim novinarima da naprave intervju s njim.

Odegaard je poručio da i dalje vjeruje da se može izboriti među Kraljevima.Kad sam potpisao za Real, očekivanja su bila zaista ogromna. To je normalno kada Real dovodi nekoga ko ima 16 ili 17 godina, svi očekuju čuda. Međutim, od mene se možda očekivalo i previše, još sam bio dijete. Iskreno, žao mi je što nisam dobio više prilika u Realu. Možda sam mogao napraviti više, ali otkako sam došao u klub, znao sam da mi slijede posudbe. Bio sam svjestan toga, teško se izboriti za mjesto u klubu kakav je Real Madrid. Još sam mlad i ispred mene je puno godina. Znam da nisam ni blizu svog vrhunca, a želim raditi kako bih dobio novu šansu u Realu, poručio je Odegaard.

Inače, ove sezone je odigrao 15 mečeva za Vitesse, postigao tri gola i upisao dvije asistencije u prvenstvu Holandije i kupu.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *