Texas domaćin Balkan Soccer Campa: Bivši “Zmaj” OMER JOLDIĆ specijalni gost

US Soccer Education iz Denvera od 28.11. do 01.12.2019. godine u Dallasu (Texas, SAD) organizuje deveti po redu Balkan Soccer Camp.

Tekst i foto: Namik Alimajstorović/BHDINFODESK

Za održavanje kampa osiguran je sportski centar “Foro SportsClub” u Dallasu koji ima izvanredne uslove za treninge i odigravanje probnih utakmica s timovima iz ovog grada. S obzirom na to da je prošlogodišnji zimski kamp protekao u znaku FK Sarajevo i da je na njemu specijalni gost bio šef stručnog štaba Husref Musemić, ovogodišnji kamp treba proći u znaku FK Željezničar i na njemu aktivno učešće treba uzeti bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, trenutno trener juniora FK Željezničar Omer Joldić.

– Nama je drago da smo nakon FK Sarajevo uspostavili i blisku saradnju s FK Željezničar čija je omladinska škola veoma respektabilna u našoj zemlji. Ovaj kamp je direktna “posljedica” naših stalnih aktivnosti na okupljanju talentovanih fudbalera bh. korijena i njihovog uključivanja u sportski život Amerike, Bosne i Hercegovine i Evrope. Naravno, i ovo okupljanje bh. talenata u Americi, proteći će u detektiranju potencijalnih igrača koji će svijetlog obraza moći pokucati na vrata neke od omladinskih selekcija naše reprezentacije i naravno FK Željezničar. Naime, ovo je odlična prilika da se trener Omer Joldić u aktivnom kontaktu s našim mladićima uvjeri kakav potencijal imaju mladi bh fudbaleri u Americi, ističe direktor US Soccer Education Murat Alibašić, fudbalski trener iz Kolorada.

Foto: Za održavanje kampa osiguran je sportski centar “Foro SportsClub” u Dallasu

Pored toga, ovo je izuzetna prilika da na jednom mjestu učesnici kampa, svih starosnih kategorija, treniraju s bh. licenciranim stručnjacima, iskusnim trenerima i pokažu šta znaju, te da naravno tokom četverodnevnog kampa dosta toga i nauče od njih.

Inače, pored direktora US Soccer Educationa Ericka Frencha i Murata Alibašića, specijalnog gosta Omera Joldića, na kampu bi treninge trebali voditi bivši asovi Slobodan Čobo Janjuš, Semjon Milošević i Omer Hadžić.

Uz to, svi oni imaju dodatni zadatak, da odaberu najbolje i predlože ih za dalje skeniranje u nekoj od reprezentativnih selekcija BiH.

Ukoliko bude potrebe, a zavisno od broja prijavljenih fudbalera stručnom štabu će se postepeno priključivati i ostali treneri s kojima je USSE do sada sarađivao.

Gost kampa, Omer Joldić je bivši kapiten “Želje”, trenutno je trener juniora ovog tima. Kao trener juniora FK Željezničar uspio je sa svojim igračima doći do velikog rezultata za bh. omladinski fudbal – doigravanja Lige Šampiona protiv Atletico Madrida. Joldić je upisao 19 nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. U igračkoj karijeri pored Željezničara nosio dres Slobode, Olimpika, Saturna i Belchatowa.

Dodane informacije i način prijave možete naći na oficijelnoj web stranici US Soccer Educationa.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *