TREBAMO VAŠU POMOĆ! Dječak Faruk (14) do prije dvije godine trenirao fudbal. Sada mu treba pomoći da pobijedi kancer

Akademija fudbala “Devetka” iz Sarajeva, koju vodi poznati nekadašnji igrač Emir Obuća, uputila je putem svoje stranice sljedeći apel, koji prenosimo u cijelosti:

Poštovani prijatelji,
Trebamo vašu pomoć !

Četrnaestogodišnji dječak Faruk Tabaković već dvije godine se bori sa bolešću karcinoma i nakon dvije operacije stanje je još daleko od zadovoljavajućeg.
Faruk je do prije dvije godine bio jedno vedro i sretno dijete, trenirao fudbal i družio se svakodnevno sa svojim vršnjacima. Nije ni slutio da će mu se život promijeniti samo u jednom danu, kada je osjetio prve tegobe i javio se na pregled u Univerzitetsko klinički centar u Sarajevu. Od tada Farukov život više nije život sretnog i veselog dječaka, njegov život postaje borba sa teškom bolešću.
Njegovi roditelji su dobili ponudu za liječenje u Koč University Hospital u Turskoj za šta im je potrebno 6.500 EURA da bi uplatili do 14.08.2020. godine do kada im je navedena klinika dala rok. Roditelji Munir i Mediha nisu u mogućnosti ovaj novac uplatiti u traženom vremenu i zato trebaju sve nas !

Molimo sve prijatelje, ljude dobre volje, da još jednom pokažemo da i ovim teškim vremenima ne smijemo zaboraviti jedni na druge, da ne smijemo zaboraviti da bolest ne bira i da naš Faruk nije želio i zaslužio ovakav život.

Molimo Vas pomozite našem Faruku, da mu zajedno damo priliku da se sretan vrati među svoje vršnjake !

Uplate možete vršiti na račun:

UNICREDIT BANK
(Kardinala Stepinca bb 88000 Mostar)
žiro račun br: 3386902588884816

Na ime :
Tabaković Munir
Broj računa: 40405431000 (za valute u KM)
Broj računa : 40405431101 (za devizne valute)
IBAN: BA39 3387 3028 2344 2630
SWIFT code: UNCRBA 22

Povezani sadržaj:

VELIKA POBJEDA! Mali Faruk iz “Top Gola” za čije su liječenje skupljana sredstva, opet bio na terenu!

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *