TURNIR U “SAFETU ZAJKI” (2005. godište) Željo prvi, drugi Unis, treći Olimpik. Turkoviću, Bekti i Taloviću INDIVIDUALNA PRIZNANJA

Povodom obilježavanja 27. godišnjice od osnivanja 2. Viteške motorizovane brigade, Općina Novi Grad Sarajevo i Udruženje 2. Viteška brigada Novi Grad organizirali su 1. fudbalski turnir “Druga viteška” na kojem su nastupili mladi fudbaleri iz osam klubova s područja Kantona Sarajevo.

Turnir je okupio mlade fudbalere iz fudbalskih klubova Željezničar, Novi Grad, Vratnik Sarajevo, Famos – Fair Play sa Ilidže, Unis iz Vogošće, Atletico, Olimpik i FK Dobrinja. Otvorio ga je načelnik Semir Efendić, koji je prisutnima poželio dobrodošlicu, a mladim fudbalerima uspješne utakmice, sa željom da najbolji pobjedi.

Drago mi je da ovdje u Centru “Safet Zajko” pored klubova iz Novog Grada imamo i klubove sa Vratnika, Ilidže, iz Vogošće itd. Neka ovo bude jedna od aktivnosti po kojoj ćemo pamtiti 2. Vitešku brigadu u godinama koje su pred nama, poručio je Efendić.

Udruženje 2. Viteška motorizovana brigada baštini i čuva tradiciju na sve ono što je ta brigada radila braneći grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu od agresora. Pored akademije koju svake godine organizira, želja i namjera ovog Udruženja je da se u sklopu obilježavanja godišnjice brigade dešavaju i druge aktivnosti poput ovog turnira, da se kroz druženje, sport i igru obilježi sjećanje na sve ono što je bila 2. Viteška brigada.

Foto: Turković iz “Želje” (u sredini) proglašen je za najboljeg igrača

Gospodin Sado Šatrović, predsjednik Udruženja 2. Viteška motorizovana brigada izjavio je da je simbolika ovog događaja “kultura sjećanja na naše heroje i ono šta su uradili naši borci u periodu od 1992-1995. godine”.

Nakon odigranih utakmica najboljima su uručeni pehari, medalje i diplome.

Osvojeno treće mjesto pripalo je FK Olimpik Sarajevo, drugo mjesto FK Unis i prvo mjesto FK Željezničar.

Za najboljeg strijelca proglašen je Bekto Ali iz FK Olimpik, najboljeg igrača Turković Amir iz FK Željezničar, te za najboljeg golmana Talović Kerim iz FK Olimpik.

Foto: FK Olimpik osvojio je individualna i kolektivna priznanja

Za FAIR PLAY ekipu, pehar i diplomu osvojio je FK Famos Fair Play sa Ilidže.

Nakon proglašenja pobjednika odigrana je i revijalna utakmica veterana Druge viteške brigade i Prve slavne viteške brigade.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *