U PRIPREMI 2. BEGOVIĆEV KAMP ZA GOLMANE: Prošlogodišnji se pokazao kao pun pogodak!

Drugi po redu specijalizirani trening kamp za golmane, kojem je organizator i domaćin Asmir Begović treba biti održan na terenima Trening centra FK Sarajevo u Butmiru 1. i 2. juna.

Izvor: Sportske.ba

Nakon prošlogodišnjeg izuzetno uspješnog izdanja, te pokretanja Akademije za golmane, ovo je još jedna prilika da svi zainteresirani dječaci i djevojčice između 8 i 18 godina dobiju iskustvo treniranja u profesionalnom okruženju i individualnog rada s vrhunskim trenerima.

Prošlogodišnji kamp pokazao se kao pun pogodak – objašnjava Begović.Begović namjerava zajedno s timom trenera aktivno raditi s polaznicima Kampa i pokušati im pomoći svojim savjetima.

– Znali smo da imamo veliku golmansku tradiciju i da talent postoji, ali i da tim mladim golmanima i golmanicama treba prilika da se kroz rad i razgovor sa iskusnim trenerima dodatno razvijaju. Nakon kampa smo krenuli i s projektom Akademije i moram priznati da sam oduševljen načinom na koji ova djeca pristupaju radu i kvalitetom koju posjeduju. Sada kroz drugo izdanje kampa želimo da onima koji su već radili s nama pokažemo nešto novo ali i damo priliku novim polaznicima da nam se priključe i rade s nama – izjavio je Begović.(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *