Uspješno okončan četverodnevni BALKAN SOCCER CAMP na Floridi

Husref Musemić: Rukovodstvu NS/FS BiH bit će predloženo šest mladih igrača za daljnje provjere!

Proteklog vikenda u Jacksonvilleu na Floridi (SAD), u organizaciji US Soccer Education iz Denvera a u tijesnoj saradnji sa NS/FS Bosne i Hercegovine, uspješno je okončan četverodnevni BALKAN SOCCER CAMP.

Preko 70 mladih igrača iz Amerike i Kanade zaista su imali šta naučiti od renomiranog stručnog štaba koji su činili – specijalni gost Husref Musemić, Erick French, Slobodan Čobo Janjuš, Murat Alibašić, Admir “Ado” Šarčević, Muhamed Fazlagić – Fazla, Nedim Runda, Izet Kantarević, Mehmed Smajić i Kenan Mehmedić.
Pored toga, u odgovarajućim trening utakmicama protiv mnogo starijih i uigranijih timova, talenti iz Amerike dobili su priliku da svoje umijeće pokažu na zelenom polju.

S obzirom na to da je po prvi put na ovakvom jednom kampu u Americi iskusnom oku trenera FK Sarajevo Husrefa Musemića nije promakla jedna razliku između naše djece ovdje u Americi i u Bosni i Hercegovini:Iznenađen sam koliko ova djeca na kampu imaju snage, koliko puno trče, kako su agresivni u igri, čvrsti i hrabri u duelima, jedini nedostatak koji sam vidio u odnosu na djecu iz domovine je da zaostaju na polju taktičke uvježbanosti. Naravno, taj nedostatak u pravom klubu se vrlo brzo otklanja. Potencijala među našom omladinom ima i sigurno će nekoliko fudbalera ako nastave vrijedno raditi napraviti dobre karijere. Moram također reći da su uslovi na kampu bili odlični, organizacija izvanredna, gostoprimstvo naših ljudi u Jacksonville zaista više nego domaćinsko. Hvala im na svemu!

Murat Alibašić (gore) Admir “Ado” Šarčević i Husref Musemić (dole)

Stručni štab koji je radio na kampu rukovodstvu NS/FS Bosne i Hercegovine odlučio je predložiti fudbalerku 17-godišnju Ajlu Duračak i nogometaše Alena Dizdarevića, Namira Okića, Amela Šehića i Denisa Miljkovića te golmana Harisa Džafića.

Husref Musemić i Ajla Duračak

Ovaj kamp kao i svi prethodni su pokazali da je ovo dobar put kako doći do talenata u dijaspori, jer na otvorenoj sceni svi su imali priliku da se nametnu.Autor: Namik Alimajstorović – BHDINFODESK

Povezani sadržaj:

HUSREF MUSEMIĆ: Naši talenti u Americi imaju zavidan potencijal


(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *