«VALTER CUP 2018»: Pobjednici Dinamo iz Zagreba i turski Bursaspor

Dječaci iz 11 zemalja i 25 klubova sa Starog kontinenta takmičili su se na prvom međunarodnom «Valter Cupu 2018», koji je od 6. do 8. aprila održan u Sarajevu (Fudbalski kamp «Butmir»), u povodu Dana grada.

Riječ je o nogometnom turniru mlađih selekcija, čiji su ambasadori svjetske nogometne zvijezde Miralem Pjanić i Dejan Stanković.

Oko 700 mladih igrača takmičilo se u dvije kategorije U13 i U15, šaljući jedinstvenu poruku «Football 4 Life».

Na turniru su učestvovali sljedeći klubovi: FK Sarajevo (Sarajevo), FK Borac (Banja Luka), NK Domžale (Domžale), FK Crvena Zvezda (Beograd), NK Dinamo (Zagreb), FC Inter (Milano), Bursaspor (Bursa), PFK CSKA (Moskva), HNK Gorica (Velika Gorica), NK Krka (Novo Mesto), Kasimpasa SK (Istanbul), PAOK FC (Solun), NK Osijek (Osijek), Galatasaray SK (Istanbul), ŠF Valter (Sarajevo), FK Željezničar (Sarajevo), NK Trebinje (Trebinje), NK Radomlje (Radomlje), MTK Budapest (Budimpešta), ACS Electrica 1929 (Timsoara), FK Spartak (Subotica), NK Istra (Pula), FK Vojvodina (Novi Sad), FK Mladost (Podgorica) i NK Brinje (Grosuplje).

Adis Junuzović, direktor Škole fudbala «Valter» koja je i organizator turnira, potvrdio je da je u planu da ovaj događaj bude tradicionalan.

Pobjednik u kategoriji U13 je Dinamo iz Zagreba, drugi je NK Osijek, a treća Crvena Zvezda iz Beograda. U kategoriji U15 sva tri prva mjesta pripala su turskim klubovima, a u pitanju su Bursaspor, Kasimpasa i Fenerbahce.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *