Za ovog tinejdžera interesuju se i Crnogorci i Bosanci: MOJ NAJ POTEZ Benjamina Šuntića (15)Nastavlja se naša nagradna akcija MOJ NAJ GOL/NAJ POTEZ!

Ovoga puta predstavljamo mladog talenta po imenu Benjamin Šuntić. Ovaj 15-godišnjak igrač je FK «Olimpik» iz Sarajeva, a igra na poziciji defanzivnog veznog ili štopera.

Benjamin je počeo igrati sa šest godina u ŠF «Bubamara». Nakon dvije godine prelazi u «Novi grad», a zatim i u FK «Igman», gdje igra nepune tri godine. Zatim prelazi u Akademiju FK «Sarajeva», pa onda postaje član FK «Olimpik», nakon što je ovaj klub počeo ambiciozno razvijati omladinski pogon.

U petom mjesecu 2017. Šuntić dobiva poziv od pionirske selekcije Crne Gore i odlazi u njihov kamp, a ovog ljeta pozvan je u kamp «Elitni nogometni igrači» U15, Nogometnog/Fudbalskog saveza Bsone i Hercegovine.

Zbog čega čak dvije nacionalne reprezentacije iz regije pokazuju interes za ovog tinejdžera, možete pogledati u VIDEU sa utakmice kadeta «Olimpika» i «Željezničara» na Grbavici, koju su Vukovi dobili sa 2:1.

Sa iste utakmice izdvojili smo i NAJ POTEZ, kada je Benjamin pokazao zaista zavidnu fudbalsku tehniku. Pogledajte i uživajte…Stranica Fudbal Talent International (https://fudbaltalent.com/) u cilju podrške mladim, pokrenula je nagradnu akciju MOJ NAJ GOL / POTEZ (odbrana golmana, dribling i sl.)

Pozvani su svi roditelji (rodbina, prijatelji) igrača uzrasta od 6 do 19 godina sa područja zemalja EX YU da redakciji dostave snimke golova ili lijepih poteza koji su ti igrači napravili.

Za najbolje očekujte NAGRADE NAŠIH SPONZORA u iznosu od 100€ i više! Odlučuje i broj lajkova, pa podržite svoje favorite.

Snimke uz kontakt podatke i kratak opis (ime i prezime igrača, klub, mjesto snimanja…) dostaviti u Inbox Fb stranice Fudbal Talent International (https://www.facebook.com/FudbalTalent/) ili na e-mail: [email protected].

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *