POTRES U MAKSIMIRU: Ajdin Hasić (17), najveći talent “Dinama” s familijom napustio klub!Ajdin Hasić (17) već duže vrijeme slovi – zajedno s Antoniom Marinom – za najvećeg talenta u omladinskom pogonu Dinama.

Iako je praktično tek napunio 17 godina, Hasić je od prvog kola Druge HNL bio jedan od glavnih igrača Dinama II i daleko najmlađi od onih koji su imali minutažu. Međutim, Hasić je praktično preko noći zajedno s familijom spakirao kofere i napustio Dinamo, pišu Sportske novosti.

Takav rasplet šokirao je sve koji su pomnije pratili Hasića. Najprije zato što je riječ o mladiću koji je u Dinamo stigao još kao dječak iz Bosne i Hercegovine, da bi se kroz maksimirsku školu razvio do igrača kojem stručnjaci redom predviđaju veliku internacionalnu karijeru. Drugi je razlog taj što je Hasić imao važeći stipendijski ugovor koji je potpisao početkom ove godine i koji je važio do prvog mjeseca 2021. godine.

ŽELI GA POLA EUROPE. Međutim, prije nekoliko dana Hasić i Dinamo potpisali su sporazumni raskid ugovora. Vijest koja je odmah zvučala nevjerovatno, zašto bi se Dinamo preko noći odrekao velikog talenta, kao i zarade koja se vezala uz Hasićevo ime, jer riječ je o mladiću koji je već duže vrijeme na meti velikih euro klubova kao što su Barcelona, Real Madrid, Borussia (D), Everton, Salzburg… I svi su oni bili spremni dobro posegnuti u džep kako bi doveli Hasića.

Naravno da Dinamo nije planirao takav rasplet i tek treba vidjeti tko je to i u kakvim okolnostima s Hasićem potpisao sporazumni raskid. Čelnici kluba odmah su pokušali osporili raskid, ali Hasića i familiju to nije omelo u njihovoj odluci pa su stoga angažirali i Davora Radića, pravnika koji u Hrvatskoj već godinama slovi kao najupućeniji u nogometna pitanja. Radić nam je potvrdio da zastupa Hasića u ovom predmetu.

– Točno je da su me Ajdin i njegova obitelj angažirali radi pravne pomoći i zastupanja.

SPORAZUMNI RASKID? Međutim, nejasno je, ako su Hasić i Dinamo potpisali sporazumni raskid ugovora, zašto to Dinamo osporava, odnosno zašto familija Hasića treba pomoć pravnika?

– Ne bih ulazio u detalje priče, jer to ne bi bilo profesionalno, ali mogu vam reći da je sporazumni raskid ugovora doista zaključen i potpisan – potvrdio je Radić.

Kako god bilo, Hasić je već napustio Dinamo, a Modrima ostaje tek slabašna nada da će pravnim putem poništiti sporazumni raskid koji je očito potpisan i s Dinamove strane. Neko je u Maksimiru očito napravio veliki gaf koji je izazvao potrese u klubu, piše SlobodnaDalmacija.

NOVI DETALJI: Zašto i kako je raskinut ugovor s Hasićem? U Dinamu su, otkrivaju “Sportske novosti”, htjeli poboljšati ugovor mladiću zbog dobrih nastupa za drugu momčad. On je prihvatio novi ugovor, a da bi ga i potpisao, prvo je trebalo raskinuti stari.

Budući da Ajdinov otac živi u Bosni i Hercegovini, iz Dinama su poslali dva potpisana ugovora u BiH kako Hasić stariji ne bi morao dolaziti u Zagreb zbog potpisa ugovora.

I šta se dogodilo? Otac je potpisao samo jedan ugovor, onaj o raskidu ugovora između Dinama i Hasića. Novi ugovor, već ranije dogovoren, nije potpisao…
(FudbalTalent.com/SlobodnaDalmacija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *