ZAPAMTITE OVO IME: Dino Topić iz malog mjesta Ćoralići (Cazin) je možda buduća zvijezda bh. nogometa!Ćoralići su naseljeno mjesto u općini Cazin (Bosna i Hercegovina) za koje možda neki i nisu čuli, ali moglo bi se proslaviti zahvaljujući jednom talentovanom dječaku.

U pitanju je Dino Topić, rođen 17.01.2005. godine u Bihaću, koji trenira u NK Ćoralici već 6 godina. Sada je u pionirskoj selekciji ovog kluba, a već za njega pokazuju interes i drugi timovi sa područja Unsko-sanskog kantona (USK). Bio je «na probi» i u ljubljanskoj «Olimpiji», gdje su se tamošnji stručnjaci mogli uvjeriti u potencijal koji ima ovaj 13-godišnjak.

Dino igra u veznom redu, ali se odlično snalazi i kao napadač. U predpionirima je bio kapiten tima, a u okviru redovnog godišnjeg izbora najboljeg norometaša, nogometašice i ekipe NS USK dobio je posebno priznanje kao perspektivni predpionir.

No, to je samo jedno od brojnih priznanja, diploma, pehara i medalja koje je osvojio mladi Topić individualno ili s ekipom.

Nagrada ima dosta: Najbolji strijelac, Najbolji igrač, Posebna nagrada na turniru i mnogo medalja. Prva ili druga mjesta osvajali su na turnirima uz Dininu pomoć – izjavio je dječakov stric za «Fudbal Talent International». On, uz tinejdžerove roditelje, pažljivo prati razvoj karijere ovog mladog igrača.

Foto: Dino je počeo trenirati prije nego što je krenuo u školu

Kada je riječ o igračkim kvalitetima, Topićeva karakteristika je dobra igra s obje noge (nešto bolja desna, ali «haman» isto igra i s lijevom), brzina te snažan i precizan udarac. Specijalnost su mu prekidi, pa tako izvodi kornere, slobodne udarce i penale.

Treneri kažu da mu je možda i najbolja stvar to što «igra mozgom», odnosno ima odlično razumijevanje i čitanje igre. Odlično se snašao prilikom prelaska na sistem igre 11×11, odnosno na veliki nogometni teren.

Foto: Kuća gdje je Dino napravio prve korake kad je mali bio, a njegova je iza ove nova (ne vidi se na fotografiji)

Visok je 156 cm, a težak 43 kg i vrlodobar je učenik OŠ «Ćoralići». Fudbalski uzori su mu Miralem Pjanić, Kaka i Edin Džeko.

Kad je riječ o stručnjacima koji su dosad radili s Dinom, Haris Merdanović mu je bio trener u predpionirima, a sada ga vodi trener Edis Nuhanović.

Pogledajte još nekoliko fotografija koje ilustruju ovu priču, a prva su pioniri NK “Ćoralići”…(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *