ZAPAMTITE OVO IME: Harad Kalamujić (15) jedan je od najvećih talenata bh. fudbala (VIDEO)

Danas imamo zadovoljstvo predstaviti Vam još jednog bosanskohercegovačkog fudbalskog talenta, za kojeg stručnjaci navode da njegovo ime svakako treba zapamtiti, jer je u pitanju velika nada domaćeg nogometa…

Foto: Legendarni Dejan Deki Stanković i Harad

U pitanju je 15-godišnji Harad Kalamujić (rođen je 23.01.2005. u Sarajevu). Trenutno je visok 172 cm i težak 60 kg, a odličan je učenik OŠ “Alija Nametak”.

Počeo je trenirati sa pet godina u ŠF “Bubamara” (2010-2013), a od 2016. je u svom sadašnjem klubu ŠF “Valter”. Jedno vrijeme proveo je i u Akademiji FK “Sarajevo”. Nabrojimo neke kolektivne (sa tom ekipom) nagrade i priznanja koje je dosad osvojio: 2 medalje na turnirima sa Akademijom Sarajevo – Valter kup 3. mjesto i Međunarodni turnir Maglaj 1. mjesto!

Povezani sadržaj:

Briljirao HARAD KALAMUJIĆ, sa 11 metara ČOLAKOVIĆ dao gol odluke: “VALTER” i s drugom pobjedom u novoj sezoni (VIDEO)

Igra na poziciji desnog krila, a uz odličnu tehniku, posebno ga krase brzina, snaga, eksplozivnost i motorika.

Ambicije i želja kad je u pitanju bavljenje fudbalom su jasne: postati profesionalni fudbaler i jednog dana zaigrati za reprezentaciju.

U sezoni 2017/2018 postigao je 25 golova, a u prošloj sezoni 2018/2019 opet je bio glavni strijelac ekipe sa postignutih 30 golova (napomena da je ekipa igrala u kategoriji sa starijim)

Gostujući u Torinu postigao je 2 gola slavnom Juventusu, a na Valter kupu postigao je pogodak za izjednačenje protiv Intera iz Milana.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *