ZASLUŽIO POZIV U AKADEMIJU FK “SARAJEVO”: Pogledajte kako brani 11-godišnji Adin Aleta!

U našoj nagradnoj akciji MOJ NAJ GOL / NAJ POTEZ danas predstavljamo mladog golmana po imenu Adin Aleta.

Rođen je 13. jula 2007. godine, a dosad je izrastao do 152 cm, s težinom od 46 kilograma. Pohađa 6. osnovnu školu Ilidža, gdje je odličan učenik.

Počeo je trenirati sa 6 godina i trenutno je član Akademije FK Sarajevo. Nastupao je za ŠF Young Boys u periodu od 2014. do 2016. i onda je prešao u redove bordo kluba.

Dosad je osvojio brojne nagrade, među kojima su; Najbolji golman Champions Trophy 2017, najbolji golman turnira Fis gol, najbolji golman DFA lige za 2006. godište i još mnogo individualnih nagrada, uključujući one prije nekoliko mjeseci na IOM u Bileći, kao i titulu Najbolji golman 4. Internacionalnog Atletiko Sarajevo kupa u konkurenciji igrača rođenih 2007. godine. Sa FK Sarajevom je osvajač DFA lige, pobjednici su prvenstva u kategoriji pjetlića i još mnogo turnira širom države, a njegove se ambicije da jednog dana brani za prvi tim FK Sarajevo.

U videu ispod uživajte u jednom sjajnom penalu kojeg je «skinuo» ovaj talentovani čuvar mreže…

Dječaka podržite lajkom i komentarom!


Stranica Fudbal Talent International (https://fudbaltalent.com/) u cilju podrške mladim, pokrenula je nagradnu akciju MOJ NAJ GOL / POTEZ (odbrana golmana, dribling i sl.)

Pozvani su svi roditelji (rodbina, prijatelji) igrača uzrasta od 6 do 19 godina sa područja zemalja EX YU da redakciji dostave snimke golova ili lijepih poteza koji su ti igrači napravili.

Za najbolje očekujte NAGRADE NAŠIH SPONZORA u iznosu od 100€ i više! Odlučuje i broj lajkova, pa podržite svoje favorite.

Snimke uz kontakt podatke i kratak opis (ime i prezime igrača, klub, mjesto snimanja…) dostaviti u Inbox Fb stranice Fudbal Talent International (https://www.facebook.com/FudbalTalent/) ili na e-mail: [email protected].(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *