«Željezničar» u novu godinu ušao sa još jednim UEFA A licenciranim trenerom ELDINOM ČENGIĆEM

Jedna od «najfudbalskijih» familija u Bosni i Hercegovini u ovom trenutku vjerovatno je porodica Čengić iz koje je nedavno došla vrlo lijepa vijest!

Naime, mladi Eldin Čengić, trener koji je prošle sedmice navršio tek 23 godine života, uspješno je završio A trenerski program u okviru edukacije koju organizuje Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (NS/FS BiH) te je zasluženo stekao UEFA A DIPLOMU.

U potpisu tog dokumenta koji nosi datum 14.12.2019. godine su sve ugledna imena – Elvedin Begić, predsjednik Saveza, Adnan Džemidžić, generalni sekretar i prof. dr. Munir Talović, direktor Centra za edukaciju trenera NS/FS BiH!

Za one manje upućene, u okviru edukacijske strukture krovne kuće fudbala na Starom kontinentu, UEFA A diploma je visoko cijenjena i na korak je od Pro diplome – te je zaista izuzetno dostignuće da neko ovako mlad i sa manje od navršene 23 godine života istu i stekne!

Inače, Eldin Čengić rođen je 26.12.1996. godine u mjestu Pietà, malom gradiću u Centralnom regionu Malte. Državljanin je Bosne i Hercegovine.


Foto: Uspješan rad Eldina Čengića u Omladinskoj školi FK «Željezničar» je prepoznat

Svoje trenerske početke imao je u Školi fudbala «Valter» iz Sarajeva, te u, također školi fudbala «Top Gol», gdje je radio sa Emirom Obućom. Zadnje 2,5 godine zaposlenik je Omladinskog pogona Fudbalskog kluba «Željezničar». Njegov uspješan rad nije prošao nezapaženo, pa je dobio povjerenje da vodi U15 selekciju, odnosno reprezentaciju Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo (FSKS).

Na početku smo spomenuli da je riječ o fudbalskoj familiji, pa navedimo da je Eldinov otac jedan od najpoznatijih fudbalskih menadžera u Bosni i Hercegovini – Nermin Čengić.

U pitanju je čovjek koji je radio sa nekim od najboljih igrača, a prijatelj je s dobro poznatim imenima svjetskog nogometa. Trenutno možda i najpoznatije ime među mladim igračima koje gospodin Čengić zastupa je sjajni bh. reprezentativac Ermedin Demirović.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *