“ZMAJIĆ” U REDOVIMA “VUKOVA”: Predstavljamo Vam Rijada Maslu (15), talentovanog napadača!

Bivši osvajač Kupa BiH, sarajevski «Olimpik», okrenuo je prije nešto više od godinu dana potpuno novu stranicu kada je u pitanju rad s mladima i pod vodstvom ambicioznog stručnjaka Mirze Šarića rezultati su u rekonstruisanom omladinskom pogonu popularnih «Vukova» brzo počeli dolaziti.

Omladinski pogon FK «Olimpik» je u rekordnom roku zauzeo respektabilno mjesto na «fudbalskoj karti» Bosne i Hercegovine, a u redovima kluba su i sadašnji ili potencijalni nacionalni reprezentativci.

Jedan od njih je i Rijad Maslo, dječak rođen 2003. godine. Prošlog ljeta u «Olimpik» je došao iz FA «Academica» i u sezoni iza nas nastupao je za pionirsku selekciju «Vukova». Očekuje se da će u nastupajućoj sezoni ovaj tinejdžer biti jedan od važnih igrača u kadetima «Olimpika», odnosno u napadačkom redu momčadi.

Maslo je već potvrdio status perspektivnog sportiste, kao standardni član U15 reprezentacije BiH, a potencijalni je član i U16 državne selekcije.

Podsjetimo, Maslo je na zimskom selektivnom okupljanju koje je održano u Zenici, pokazao da je jedan od najtalentovanijih u svojoj generaciji i nakon što je u trening utakmici postigao dva pogotka, sasvim zasluženo je dobio poziv u reprezentaciju.

Svakako da je ovaj poziv veliko priznanje za mene i motiv za dodatni rad. Zahvalio bih se selektoru na pozivu, ali i trenerima iz mog FK «Olimpik» koji su jednako zaslužni za ovaj poziv, izjavio je Maslo početkom petog mjeseca, prije polaska na okupljanje mladih reprezentativaca.

Pionirska reprezentacija BiH, podsjetimo i na to, a čije je član bio i Maslo, pobijedila je u dvije utakmice koje su odigrane u Velikoj Gorici kod Zagreba (Hrvatska) odgovarajuću selekciju Sjedinjenih Američkih Država. U prvom meču koji je odigran 10. maja rezultat je bio 3:1, a dva dana kasnije «zmajići» su slavili sa 2:1.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *