AJKULA NA TERENU, MIRAN IZVAN NJEGA: Šark jednog dana želi igrati štopera za PSG…

Legendarni američki košarkaš Shaquille O’Neal na vrhuncu svoje karijere imao je nadimak «Shaq Attack», što je, uz poigravanje riječima i njegovim nadimkom bila aluzija na «napad ajkule» (na engleskom «Shark Attack»). Željelo se reći da je u igri pod obručima opasan poput ajkule…

Zanimljivo je da je nedavno Shaquille zaista imao bliski susret s morskim psom, ali to je već neka druga priča za neki drugi tekst, a ovdje želimo predstaviti jednog dječaka iz Sarajeva, čiji je nadimak također – ŠARK!

Budući da ponekad igra i u napadu i nerijetko postiže golove, možda bi i njemu pristajao nadimak «Shark Attack», no želja, ambicija i san ovog tinejdžera je da jednog dana zaigra na sasvim drugoj poziciji u timu – da obuče dres PSG-a i zauzme mjesto štopera.

Hoće li Ommar Šarkinović zaista jednog dana istrčati kao igrač na Stade de France zasad je prerano za reći. Ali mi Vam želimo predstaviti ovog talentovanog tinejdžera i napisati nekoliko podataka o njemu.

Rođen je 18.09.2005. godine u Sarajevu. Visok 170 cm i težak 58 kg. Vrlodobar je učenik, a počeo je trenirati nogomet već sa 7 godina. Trenutno nastupa za FA «Acadmica», a bio je i u «Sarajevu» (2012-2014) te «Moščanici» (2014-2016). Bolja noga mu je desna, a krasi ga izuzetan osjećaj za loptu i fina fudbalska tehnika. Najviše voli igrati štopera, a dosad je već osvajao medalje i pehare sa svojim klubom.

U priloženim videima dole možete pogledati i neke Šarkove golove (4. gol u prvom snimku i 9. na drugom)

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *