Asmir Begović NAJAVIO NASTAVAK DOSADAŠNJIH i nove projekte za mlade u BiH

Bh. golman Asmir Begović u razgovoru za AJB najavio je nastavak svoje podrške mladim talentima.

Podsjetimo, on je u Sarajevu u petom mjesecu ove godine organizovao kamp za talentovane golmane, a potom pokrenuo i Akademiju, dok u Mostaru sa svojom fondacijom pravi odlučne korake na realizaciji projekta izgradnje sportskog centra za djecu s teškoćama u razvoju.

– To je ono u čemu sam emotivno najviše involviran. Već neko vrijeme smo u ozbiljnim razgovorima sa Gradom Mostarom i vjerujem da ćemo već s početkom naredne godine preći u drugu fazu projekta koja uključuje i početak izgradnje centra. Ideja je da Fondacija izgradi i vodi centar koji bi bio otvoren za djecu s teškoćama u razvoju iz čitave BiH, ali i sve školarce u Mostaru, a sve kako bi smo stvorili uslove za razvoj masovnog sporta. Želja mi je da rad Fondacije podignem na jedan veći i ozbiljniji nivo, a mislim da je ovo savršen način i da bismo tako napravili veliku stvar za generacije koje dolaze, objašnjava Begović svoje želje.Kamp za golmane u Sarajevu imao je pozitivan odjek, šta u budućnosti možemo očekivati po pitanju Vašeg angažmana na edukaciji mladih golmana?

– Kamp je stvarno bio iznad svih očekivanja i kada je u pitanju odziv, ali i kvalitet polaznika. Bilo mi je zadovoljstvo raditi sa svima njima, jer se još jednom potvrdilo da uz dobre uslove talenti lako izlaze na površinu. Nakon toga smo krenuli i s Akademijom, u kojoj smo se opet fokusirali na kvalitet, a ne na broj članova. Već nakon nekoliko mjeseci vidimo očigledne rezultate, a naši golmani interesantni su i domaćim i stranim klubovima. Za narednu godinu imamo još ozbiljnije i veće planove, vrlo vjerovatno kampove u BiH, ali i u inostranstvu, te moguće širenje Akademije.(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *