NA JEDNOJ SLICI NAJVEĆI MLADI TALENTI REGIJE: Dodijeljena još 2 priznanja u akciji «Moj naj gol»

Podršku akciji je pružila i osigurala nagrade prominentna agencija Sarajevo Funky Tours

Zaista je rijetkost na jednoj fotografiji «uhvatiti» možda i najveće nogometne/fudbalske talente u regiji kada je riječ o uzrastu do 14 godina.

A na fotografiji iznad zajedno su «biser» Dinamove nogometne škole Anes Krdžalić, kojem već sad stručnjaci predviđaju blistavu karijeru i Riad Riki Mašala, tinejdžer iz Sarajeva sa «killer pasom» i čarobnom fudbalskom vještinom, za kojeg stručnjaci u Bosni i Hercegovini ne kriju očekivanje da jednog dana možda bude i nosilac igre reprezentativnih «Zmajeva».

S njima je i nešto mlađi, ali također pravi fudbalski umjetnik, Alen Barakovac, koji je napravio sportski potez godine u omladinskom fudbalu – toliko netipičan za ozračje u kojem živimo – kada se u maniru pravog džentlmena , nesebično odrekao nagrade za najboljeg strijelca u korist druga iz svoje ekipe.Foto: Mladi Barakovac podsjetio je i odrasle na prave sportske vrijednosti i privrženost ekipi i drugarima… Zbog toga je nagrađen i od svog kluba FA “Academica”

Naravno, sa fotografije je «opravdano odsutan« još jedan dječak iz istog društva, mladi Crnogorac Bojan Prelević, koji je također nagrađen u našoj akciji «MOJ NAJ GOL».

Naslovna fotografija i još nekoliko snimaka koje možete pogledati ispod načinjeni su u subotu u Sarajevu, gdje su na terenu kultnog FIS-a dodijeljena još 2 priznanja unutar spomenute akcije.

Povezani sadržaj:
U SARAJEVSKOJ VIJEĆNICI: Gradonačelnik Skaka uručio priznanja u akciji «MOJ NAJ GOL»

Naime, gospodin Adnan Gorušanović, ispred web platforme i projekta «Fudbal Talent International» uručio je certifikate i novčane nagrade Krdžaliću, kao najboljem u akciji «MOJ NAJ GOL» za područje Hrvatske, te Barakovcu, za sportski potez godine u omladinskom fudbalu.

Foto: Anes Krdžalić i Adnan GorušanovićViše o ovim dječacima i njihovim dostignućima možete pročitati u povezanim sadržajima, a ispod možete pogledati kako izgledaju sama priznanja te nekoliko foto detalja sa dodjele održane u subotu 29. decembra…

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *