Bio je na korak da upadne u ralje droge i kriminala: DANAS ZA OVOG MLADIĆA (21) “CHELSEA” NUDI SUHO ZLATO

Richarlison de Andrade, ili samo Richarlison, je brazilski fudbaler koji igra za engleski premijerligaški klub «Everton» i brazilski nacionalni tim. Ovaj napadač uskoro bi mogao promijeniti sredinu, jer danas mediji pišu kako je na radaru «Chelsea»!

Njegov ljetni transfer iznosio je čak 60 miliona eura, a cijena bi mu mogla i porasti, no nije tako izgledalo u vrijeme kad je ovaj dječak počinjao igrati nogomet…

Naime, odrastao je u Vila Rúbiji, siromašnom dijelu brazilskog grada Nova Venencia i trnovit je bio put do današnje jedne od najvećih mladih zvijezda s brojem 30 na leđima!

Richarlison je mogao svjedočiti kako mnogi od njegovih vršnjaka upadaju u kriminal umjesto igre na fudbalskom terenu.– Mnogi moji prijatelji su se izgubili u raljama droge i većinom završili u zatvoru. Moram biti jako zahvalan što nisam išao tim putem prema dole – izjavio je 21-godišnjak.– Sjećam se, dok sam odrastao u Brazilu, jedan momak je jednom uperio pištolj u moje lice jer je mislio da sam ja diler droge koji pokušava oteti njegovu distributivnu tačku. Takve stvari su bile sasvim normalne u mom životu i nisam bio ni najmanje uplašen. Viđao sam drogu ispred mene svaki dan, a jednako tako i vatreno oružje – prisjetio se.

Međutim, Richarlison je bio odlučan da ne krene tim putem, a njegov fudbalski talent mu je pružio priliku da ode iz spomenutog miljea. Također je zahvalan i svojim trenerima, od kojih su neki radili za policiju, što su mu ukazali na pravi put i dali savjete kako da se kloni lošeg puta.Trčao sam i po 9 kilometara, po užarenom suncu ili kiši da bih trenirao fudbal. Nisam ništa drugo želio raditi u životu – priznao je.

Kad su mu se roditelji razveli, ostao je živjet s ocem, jer je znao da ga majka, koja se borila da s poslom čistačice prehrani 6-članu porodicu ne bi mogla voditi na nogometne treninge. Ipak, kasnije se preselio u majčinu kuću, jer je otac morao promijeniti mjesto prebivališta zbog posla, pa je tada i sam Richarlison počeo raditi razne poslove kako bi pomogao da se familija prehrani – poput pranja auta ili prodaje sladoleda i čokolade.(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *