HAMZA GLUHAČEVIĆ (17): Jedan od mladih elitnih bh. igrača koji dolazi iz Goražda! (VIDEO)

Da u Drinskoj regiji stasavaju igrači koji bi vrlo brzo mogli zauzeti mjesta u sastavima poznatih klubova svjedoči i primjer 17-godišnjeg igrača sredine terena Hamze Gluhačevića!

Iako još uvijek mlađi junior, Hamza se već okušao igrajući sa seniorima, gdje je zauzeo mjesto koje mu najviše pristaje – na sredini terena!

Nastupa za FK «Goražde», ali nije tajna da pomalo za njega već interes pokazuju i veći klubovi.

Ovaj učenik STŠ «Hasib Hadžović» iz Goražda, rođen je 26. januara 2001. godine, a fudbal je počeo trenirati već kao mali dječak, 2006. godine u NK «Kolina» iz Ustikoline.

Visina od 184 cm i težina od 78 kg daju mu takvu konstituciju da je vrlo snažan u duelu, a u kombinaciji s urođenom brzinom i finom fudbalskom tehnikom te pregledom igre – zadovoljava zahtjeve igre u veznom redu.

Jača noga mu je desna, a njegov talent uočili su i bosanskohercegovački fudbalski stručnjaci pa je pozvan u kamp «Elitni omladinski igrač» u organizaciji N/FS BiH, mjesto gdje se okupljaju potencijalni bh. «Zmajevi», odnosno nacionalni reprezentativci.

Među individualnim nagradama, osvojenim turnirima i priznanjima, svakako treba izdvojiti da je još kao pionir bio proglašen kao najbolji igrač na turniru pionirskih kantonalnih/županijskih reprezentacija.

Neke od sjajnih poteza mladog Gluhačevića možete pogledati na videu ispod…

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *