Kompilacije ovih Rakitićevih dodavanja OBAVEZNO treba pogledati svaki mladi veznjak

Ivan Rakitić igra najzreliji nogomet u karijeri. Nakon Svjetskog prvenstva na kojem ga je zasjenio samo Luka Modrić, ove sezone je jedan od ključnih kotačića Barcelone.

I dok je već četvrtu sezonu neizostavni dio udarne postave, nova Valverdeova Barcelona posebno je dobar “fit” za njega. Izostankom Lea Messija opet smo se prisjetili koliko je Rakitić važan igrač za Barcu. Evo zašto.

https://www.youtube.com/watch?v=ac8Gnz2f-y0&feature=player_embedded

Uloga u kojoj su mu dodijeljene ovlasti “quarterbacka”, playmakera iz dubine, dovela je do izražaja njegovu najveću vrlinu, a to je pregled igre i osvajanje terena preciznom dugačkom loptom.

Pročitajte i ovo…

IVAN RAKITIĆ: Majka mi je iz Žepča, radila je u Švicarskoj u tvornici čarapa, otac u građevini. Neki su mi se smijali jer sam htio biti igrač…

Kompilacije njegovih reakcija i dodavanja protiv Intera i Real Madrida sasvim sigurno moraju ući u kurikulum za sve mlade vezne igrače kao ogledni primjerak kontrole igre – kada treba odigrati najbrži i najjednostavniji pas, kada je suparnik toliko otvoren da bi ga jedno okomito dodavanje potopilo, a kada treba zadržati loptu da se navuče suparnički pritisak na sebe i oslobodi suigrače.Alba protrčava kroz Interovu obranu, a Rakitić ostvaruje jednu od najljepših asistencija u karijeri.

Četiri dana kasnije, ponovno je ista osovina, a Rakitić upisuje jedno od najlakših i najefektivnijih dodavanja u karijeri.

Višak na Albu najbolja je akcija koju je Valverdeova Barcelona osmislila. Inače Messi nepogrešivo pogađa te dijagonale, ali u njegovom odsustvu, Rakitić je i više nego dostojna zamjena. Dobiva duele, osvaja lopte, održava ritam u posjedu i loptama hrani napadače – Raketa igra najkompletniji i najzreliji nogomet svoje karijere.
(FudbalTalent.com/Index.hr)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *