NOVI CARLES PUYOL RASTE U BiH? Predstavljamo Vam Rijada Karovića (9) iz “Top Gola”

Dosad u rubrici MOJ NAJ GOL nismo imali pogotke iz penala, ali ovoga puta pravimo izuzetak, jer zaista imponuje rutina s kojom je ovaj 9 godišnji dječak zatresao mrežu!

Rijad Karović rođen je 29.07.2009. godine u Sarajevu. Trenutna visina mu je 142 cm, a težina 40 kg. Ide u Osnovnu školu «Čengić Vila 1», gdje je odličan učenik. Fudbal je počeo trenirati od svoje 5-e godine i trenutno nastupa za Fudbalski klub «Top Gol» Sarajevo.

Zavisno od zamisli trenera i potreba ekipe, igra na više pozicija na terenu, ali se najbolje snalazi na mjestu zadnjeg centralnog igrača tj. stopera.

Zbog svog fizičkog izgleda i požrtvovanosti često dobija komentare da igra kao bivša zvijezda Barcelone i Furije Carles Puyol, jedan od najboljih igrača na spomenutoj poziciji u svojoj generaciji.

Inače, Rijad je po prirodi dešnjak, ali često u situacijama kada je u igri to potrebno koristi i lijevu nogu. U budućnosti, ako nastavi ovim tempom i trudom, uz malo sreće mogli bismo ga gledati u nekim većim klubovima….

Pogledajte penal s početka priče, a mjesto na kojem je ovaj gol snimljen je Centar «Safet Zajko»…


MOJ NAJ GOL – Rijad Karović

⚽⚽⚽Dosad u rubrici MOJ NAJ GOL nismo imali pogotke iz penala, ali ovoga puta pravimo izuzetak, jer zaista imponuje rutina s kojom je ovaj 9 godišnji dječak zatresao mrežu!Rijad Karović rođen je 29.07.2009. godine u Sarajevu. Počeo je trenirati od svoje 5-e godine i trenutno nastupa za Fudbalski klub «Top Gol». Podržite ga lajkom i komentarom!!!⚽⚽⚽Više na linku: https://fudbaltalent.com/novi-carles-puyol-raste-u-bih-predstavljamo-vam-rijada-karovica-9-iz-top-gola/

Objavljuje Fudbal Talent International u Subota, 8. prosinca 2018.

Stranica Fudbal Talent International (https://fudbaltalent.com/) u cilju podrške mladim, pokrenula je nagradnu akciju MOJ NAJ GOL / POTEZ (odbrana golmana, dribling i sl.)

Pozvani su svi roditelji (rodbina, prijatelji) igrača uzrasta od 6 do 19 godina sa područja zemalja EX YU da redakciji dostave snimke golova ili lijepih poteza koji su ti igrači napravili.

Za najbolje očekujte NAGRADE NAŠIH SPONZORA u iznosu od 100€ i više! Odlučuje i broj lajkova, pa podržite svoje favorite.

Snimke uz kontakt podatke i kratak opis (ime i prezime igrača, klub, mjesto snimanja…) dostaviti u Inbox Fb stranice Fudbal Talent International (https://www.facebook.com/FudbalTalent/) ili na e-mail: [email protected].(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *