Pogledajte kako trenira 11-godišnji dječak iz Splita: POZVAO GA I REAL MADRID…

Dječak iz Splita po imenu Antonio Tolić ovih dana tek treba napuniti 11 godina, a o njemu i njegovom nogometnom umijeću su već pisali mediji. Podsjetimo, u ljeto prošle godine, zanimanje hrvatske javnosti izazvala je vijest da se Antonio našao na popisu igrača iz njegovog godišta iz kampa Real Madrida u Splitu koji su izabrani da odu u kamp «kraljevskog kluba» u Valdebebas.

Bila je to velika čast za malenog Antonia, ali i za njegove roditelje koji su bili ugodno iznenađeni ovim odabirom. Naravno, i za Nogometni klub «Pomak» sa splitskih Bačvica, čiji je Tolić podmladak.

Za «Fudbal Talent International» pobliže predstavljamo ovog mladog talenta…

Rođen je 27.10 2007. godine, a počeo je trenirati nogomet sa 6,5 godina u NK «Adriatic» Split, odakle je kasnije, u četvrtom mjesecu 2016. prešao u «Pomak». Antonio je trenutno visok 143 cm i teži 40 kg, a vrlodobar je učenik OŠ «Manuš» Split. Polivalentan je igrač, pa zavisno od trenerovih zamisli igra na poziciji stopera, lijevog beka, sredine, lijevog ili desnog krila. Nogometno mu je jača lijeva noga.

Ja kao roditelj nisam htio da mi dijete sjedi na klupi i bude nesretno. Pogotovo u dobi od 8 godina. I kad se u «Adriaticu» našao u toj situaciji, prešli smo u «Pomak», gdje je dobio priliku igrati se nogometa i razvijati se. Razmišljao sam tada, baš kao i danas, da je za njega bolje igrati u manje razvikanom i možda po nekim elementima većem klubu, nego u dobrom klubu sjediti na klupi. Vrijeme je pokazalo da sam bio u pravu – objašnjava nam dječakov otac, naglašavajući da je najbitnije da mlada osoba kroz sport «izraste u dobrog čovika, a za ostalo lako ćemo…»Nogomet se igra i u Barceloni, Hajduku, Sarajevu, Crvenoj Zvezdi, školi nogometa, školskom igralištu… Igra se i igrat će se. Bitno je za roditelja da prepozna da li na tom mjestu postoji osoba koja može i želi naučiti dijete nogometnoj vještini – zaključuje.

Upravo na takvu osobu naišli su u klubu sa Bačvica, gdje postoji pozitivan primjer kako se kvalitetan i strpljiv rad trenera Ivana Čaića u mlađim uzrastima isplati. Gospodin Čaić je pravi entuzijast, veliki radnik i učitelj nogometne vještine. Antonio je, moglo bi se reći, «njegov rad». Kao i ostali dječaci iz ovog kluba koji su već osvojili značajan broj većih i manjih turnira za mlade uzraste, uključujući i «City-Kids Polino HN» u generaciji igrača rođenih 2006. i mlađih prošle godine te isti turnir generaciji 2007. ove godine.

Vrlo je zanimljivo da gospodin Čaić uz tehnički rad na samoj igri, tj. nogometu, prakticira i korektivnu gimnastiku. Kako fleksibilnost tako i stabilizaciju. Svoju energiju i volju za rad prenosi i na mlade nogometaše, pa smo u videu koji pokazuje neke elemente trenažnog procesa (a koji možete pogledati ispod) izdvojili i kadrove treninga na plaži Kašuni u Splitu u 6.30 ujutro! Još ispod možete pogledati nekoliko snimaka na kojima se može vidjeti Antoniova nogometna vještina…(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *