POTVRĐENO: Zvjezdan Misimović u Sarajevu “traži” nove Zmajeve u uzrastu od 10-14 godina

Sada mi se pružila prilika da i ja nešto učinim za dječake koji žele da fudbal bude ono čime će se baviti u svom životu, izjavio je popularni Miske

Ovog ljeta Sarajevo bi trebalo biti bogatije i atraktivnije za fudbalski kamp čiji organizator je bivši bh. reprezentativac Zvjezdan Misimović.

Kamp treba početi 22. juna u kampu FK Sarajeva u Butmiru, a s obzirom na to da je Miske u vrijeme profesionalne karijere bio fudbalski genije, polaznici, a nadamo se i budući `Zmajevi`, trebali bi imati priliku učiti od najboljeg.

Ideja o organizovanju kampa javila se još u vrijeme kada sam prestao biti aktivan igrač. Cijeli svoj život posvetio sam fudbalu i on mi je mnogo dao. Sada mi se pružila prilika da i ja nešto učinim za dječake koji žele da fudbal bude ono čime će se baviti u svom životu. Imao sam sreću da sam svoju karijeru započeo u drugačijim uvjetima i zbog toga želim da takve uvjete pružim i ovim dječacima. Smatram da BiH ima mnogo talenta i da se toj djeci treba pružiti šansa i osigurati najbolji uvjete za rad. Naš cilj je da ovaj kamp ponudi djeci i više od samog fudbala, da to bude njihova igra u kojoj će uživati, graditi se kao ličnosti i steći nove prijatelje – izjavio je Misimović.

Fudbalski kamp proslavljenog bh. reprezentativca Zvjezdana Misimovića u potpunosti je u organizacionom smislu spreman za svoje prvo izdanje.

Ideja kojom smo se vodili je naša životna vodilja, a to je da je fudbal više od igre i da kroz njega želimo utjecati na kompletan psihofizički razvoj djece. Naš cilj je da ovoj djeci prenesemo pozitivnu energiju i da ih na taj način usmjerimo ka pravim vrijednostima i približimo im sport u pravom smislu. Želim prije svega da ova djeca budu zadovoljna, da im se pruže najbolji uvjeti za treniranje i da upoznaju svoje fudbalske idole. To će im ostati uvijek u sjećanju čak i ako fudbal možda ne bude njihov životni odabir – dodao je Miske.

Posebnost ovog kampa ogleda su u specifičnom pristupu svakom dječaku. Bit će urađena dijagnostika/testiranja svakog dječaka pojedinčano te će se na osnovu dobijenih rezultata dati preporuke za daljni razvoj fudbalskih vještina i sposobnosti.

Prema planu, dječaci će biti podijeljeni u dvije smjene – prva smjena dječaci od 10-12 godina sa trajanjem od šest dana, te druga smjena (dječaci od 12 do 14 godina) sa trajanjem od šest dana.

Svoje prisustvo potvrdili su svi selektori omladinskih reprezentacija BiH, a kamp je podržan i od strane N/FSBiH.

– Biti podrška ka nečijem ostvarivanju snova je moja najveća satisfakcija. U tome će mi pomoći moji prijatelji sa kojima sam igrao i dijelio najbolje trenutke u sportskoj karijeri – naglasio je ljubimac navijača BiH.

Organizatori su osigurali kompletnu opremu za sve polaznike kampa.

Prijave na kamp i pitanja možete poslati na mail [email protected]. Napominjemo da je broj mjesta ograničen. Vidimo se u Sarajevu! – poručili su organizatori.

Zvjezdan Misimović kroz svoju zavidnu karijeru bio je dio velikih klubova kao što je Wolfsburg sa kojima je 2009. osvojio Bundesligu i bio najbolji asistent lige.

Fudbalsku karijeru Zvjezdan je počeo u omladinskim pogonima klubova SV Nord Lerchenau, TSV Forstenried, SV Gartenstadt Trudering. Nakon toga je otišao u drugi tim Bayerna, gdje je u periodu 2000. do 2004. godine odigrao 102 utakmice uz postignuta 44 gola.

Svoj prvi pravi angažman dobija 2004, kada dolazi u VFL Bochum. U Bochumu postaje standardan igrač, te u 92 utakmice postiže 21 pogodak, u periodu od 2004. do 2007. U osmom mjesecu 2010. godine Zvjezdan Misimović prelazi u redove turskog prvoligaša Galatasaraya, a zatim prelazi u FC Dynamo Moskva.

U klupskoj karijeri je ukupno nastupio 432 puta upisavši 117 golova i 116 asistencija. Što se tiče reprezentativne karijere, Misimović je prvobitno nastupao za U-21 selekciju SRJ, odigravši samo jedan meč.

Za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao je 18.02.2004. i bio jedan od najbitnijih karika bh. državnog tima. Tokom deset godina igranja za Zmajeve nastupio je 84 puta i postigao 26 golova. Igrao je i na SP u Brazilu.

(FudbalTalent.com/Faktor.ba)

One Comment on “POTVRĐENO: Zvjezdan Misimović u Sarajevu “traži” nove Zmajeve u uzrastu od 10-14 godina”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *