PRED TURNIR U PELAGIĆEVU: Pobjednicima prilika da igraju protiv Juventusa, Bayerna, Liverpoola, Manchester Cityja…

Škola fudbala «BAAP Evrogol» iz Pelagićeva, ove godine, organizuje 7. po redu «Bulls cup 2019», koji treba biti održan 20. i 21. aprila 2019. godine, na fudbalskim terenima u Pelagićevu i Krepšiću.

Turnir okuplja djecu uzrasta od 10 do 12 godine iz najkvalitetnijih klubova i škola fudbala sa šire regije, koje se bore za veoma vrijedne nagrade.Ovogodišnji turnir se igra u tri starosne kategorije, za djecu rođenu 2007., 2008. i 2009. godine. Pošto mi imamo licencu za «Champions Trophy» za područje Balkana, naš turnir je ujedno i kvalifikacioni za završne turnire ovog najjačeg evropskog turnira, pa će pobjednici «Bulls cupa 2019» moći će da ukrste koplja sa najjačim evropskim ekipama, poput: Juventusa, Bayerna, Liverpoola, Manchester Cityja, PSV-a, Glasgow Rangersa i brojnih drugih. Pobjednik u kategoriji 2007. godišta putuje u Švajcarsku, pobjednik 2008. godišta u Srbiju, a pobjednik našeg turnira u kategoriji 2009. godišta ide put Austrije, na završni turnir «Champions Trophy», najavljuje Nikola Šarkanović, vlasnik ŠF «BAAP Evrogol» iz Pelagićeva.

Organizator najavljuje da bi ovogodišnji turnir trebao biti jedan od najjačih do sada.

Privodimo kraju aktivnosti sa prijavama ekipa, a već sada je sasvim jasno da će biti žestoka konkurencija u sve tri starosne kategorije, pa će publika moći da uživa u kvalitetnom fudbalu na «Bulls cupu 2019». Izvjesno je da ćemo imati ekipe iz devet evropskih zemalja, a vjerujem da će sve ekipe ponijeti lijepe uspomene iz posavske ravnice, ističe Šarkanović.(fudbaltalent.com/pravdabl)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *