PREDSTAVLJAMO VAM MLADE TALENTE: Harun Hadžalić (14), kvalitet za Premijer ligu

Oni koji pažljivije prate omladinski fudbal u Bosni i Hercegovini mogli su primijetiti da u redovima U15 tima FK «Mladost» iz Doboj Kaknja nastupa i jedan dječak, inače iz 35 kilometara udaljenog Sarajeva. I već u prvim nastupima za ovaj bh. klub pokazao je da ima kvalitet za Premijer ligu…

Harun Hadžalić rođen je 4. maja 2004. godine u Sarajevu, a počeo je trenirati već kao sedmogodišnjak. Prvi put izlazi na famozni travnati teren sa Školom fudbala «Bubamara», gdje ostaje do 2014. godine.

Osnivanjem Fudbalske akademije «Academica» prelazi u novu sredinu, u kojoj zajedno sa Eminom Medoševićem s ponosom nosi kapitensku traku.

Kroz školu fudbala koja radi po «Ajaxovim» metodama edukacije mladih fudbalera, uz predane i srčane trenere, Harun izgraduje sebe kao igrača na pozicijama zadnjeg veznog i štopera.

Važno je naglasiti da je generacija kojoj pripada, i kroz «Bubamaru», i kroz «Academicu» ostvarila zavidne rezultate na praktično svim takmičenjima na kojima su učestvovali, bilo da se radi o kantonalnoj ligi ili domaćim, regionalnim i internacionalnim turnirima, od kojih se posebno ističu gostovanja u Oslu, (Norveška), Friedricshafenu (Njemačka).

Od 2018. godine ovaj tinejdžer je član FK «Mladost» Doboj Kakanj, s kojim nastupa u omladinskoj Premijer ligi BiH, igrajući na pozicijama zadnjeg veznog igrača i štopera.

Krasi ga izuzetan atleticizam i odlična fudbalska tehnika.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *