“U ovom momentu nije važno ko je koliko talentovan, jer se u fudbalu najviše isplati rad i strpljenje”

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Srbije Marko Pantelić se odazvao pozivu Dejana Stankovića da posjeti kamp “Deki 5” na Zlatiboru i mališanima prenese dio bogatog igračkog i životnog iskustva.

– Nema ništa lepše nego kada dođeš na teren, a tu su neki novi klinci koje ćemo u budućnosti gledati na velikim terenima i utakmicama, čekajući da nas uvesele, izjavio je Pantelić i dodao:

– Najveće zadovoljstvo je u današnje vreme videti decu na terenu. Pored društvenih mreža, kompjutera, svega, oni su odabrali teren.

Pantelić je upitan i šta je bitno kada dijete počinje fudbalski put i mašta da bude zvijezda.

– Najbitnije je lepo se razvijati, kvalitetno se družiti, bez vremena u zatvorenom i gledanja u telefon ili kompjuter. Bitno je da imaš prisno druženje sa vršnjacima iz svog ili drugih gradova niko ne zna šta to donosi i kako može da se završi. U fudbalskom smislu, mora da se ima talenta i mnogo toga. Da li će neko napravit karijeru, zavisi od talenta, strpljenja, upornosti…

Pantelić je na kraju uporedio prošlost i sadašnjost.

– Danas je sve napredovalo. Mi u naše vreme nismo imali ništa od ovoga. Ovakav kamp, olakšava posao trenerima u velikim klubovima, koji mogu turistički ili poslom da dođu i vide decu. Ja sam recimo, subotom išao na Marakanu i u grupi od 200 dece morao da se borim da mi prvo kažu da dođem u ponedeljak, a tek kasnije i da donesem krštenicu i dve slike. U ovom momentu nije važno ko je koliko talentovan, jer se u fudbalu najviše isplati rad i strpljenje, izjavio je Pantelić, piše “Kurir”.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *